NB I

Artner marad, Halmosi távozik?

Lehet, hogy Hrepka, Guzmics, Nagy Gábor, Tóth Péter és Simon Ádám sem marad Szombathelyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb két évig Artner Tamás irányítja a Haladás szakmai munkáját. A labdarúgók közül Tóth Péter, Nagy Gábor és Halmosi Péter egyelőre nem fogadta el a klub ajánlatát.

Hét Haladás-futballista (Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd, Tóth Péter, Simon Ádám, Halmosi Péter, Nagy Gábor és Hrepka Ádám), valamint az Artner Tamás vezette szakmai stáb tagjainak szerződése is lejár a bajnokság végén, egészen pontosan 2014. június 30-án. A klubvezetők hosszú ideje tárgyalnak az érintett focistákkal a szerződéshosszabbításról.

Schimmer, Tóth P., Nagy G. és Halmosi múlt vasárnap estig kapott határidőt, hogy eldöntse: elfogadja-e a klub ajánlatát. Schimmer igent mondott, a többiek – egyelőre – nemet.

Az Artner Tamás vezetőedző, és Székely Tibor másodedző vezette szakmai stábbal tavaly egy plusz egy évre szóló szerződést kötöttek, ám ezt most nem egy, hanem két évvel, 2016. június 30-ig meghosszabbították.

– Elégedettek vagyunk Artner Tamás és segítői munkájával, ezért a bizalom jeléül két évvel hosszabbítunk velük – mondta a klub hivatalos honlapján Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – A lejáró szerződésű játékosok közül Guzmics Richárd még télen jelezte, hogy a bajnokság végén mindenképpen külföldre szeretne igazolni Hozzá hasonlóan Hrepka Ádám is külföldre készül. Simon Ádám a Palermo játékosa, kölcsönben szerepelt nálunk. Elégedettek voltunk a teljesítményével, szeretnénk, ha ősztől nálunk futballozna, erről az olaszokkal kell tárgyalnunk. Ami a többieket illeti, Schimmer Szabolcs elfogadta ajánlatunkat, két évre ír alá. Tóth Péter még vacillál Ausztria és a Haladás között. Nagy Gábor és Halmosi Péter egyelőre nem fogadta el új szerződését, előbbinek külföldi lehetősége van. Jelen állás szerint tehát Nagy és Halmosi sem marad Szombathelyen.

Ez azonban korántsem biztos, mert Marton Zsolt alpolgármester, a Haladásban többségi tulajdonos városi önkormányzat képviselője szerint mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megtartsák az értékeiket.

Az Artner Tamás vezette szakmai stáb és Schimmer Szabolcs hamarosan sajtótájékoztatón írja alá új kontraktusát.

Olvasói sztorik