NB I

A végsőkig versenyben lennének

Schimmer Szabolcs úgy gondolja, ha legyőzik a Paksot és a Ferencvárost, akkor az utolsó fordulóban fog eldőlni a bronzérem sorsa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 28. fordulójának zárómeccsén a Haladás az egyre jobb formában lévő Paksot fogadja vasárnap este. A szombathelyi csapat még harcban van a bronzéremért, de ehhez meg kellene nyernie utolsó három mérkőzését. A dolgukat nehezíti, hogy az egyik legjobb játékosuk, Halmosi Péter kétmeccses eltiltást kapott.

A Rangadó.hu megkeresésére a Szombathelyi Haladás harmincéves védője, Schimmer Szabolcs elmondta, hogy Halmosi nélkül is kötelező számukra a győzelem, ha továbbra is a dobogóért akarnak harcolni.

– Nagyon nehéz mérkőzést várok, mert a Paks hetek óta felszálló ágban van, bár a formánkra mi sem panaszkodhatunk – mondta Schimmer Szabolcs. – Biztosan jó meccs lesz, mert mindkét csapat játssza a futballt. Szeretnénk nyerni, hogy továbbra is versenyben maradjunk a harmadik helyért.

A Haladás az előző fordulóban a Diósgyőr otthonában ért el 1-1-es döntetlent. A találkozó vezéráldozattal járt, ugyanis Halmosi Pétert kiállította a játékvezető, a szövetség pedig két találkozótól (Paks és FTC) eltiltotta.

– Nagy érvágás ez, hiszen egy meghatározó emberről van szó, de azon vagyunk, hogy pótoljuk. Szerencsére nincsenek sérültjeink, és más eltiltott játékosunk sem, ezért bízom benne, hogy meg fogjuk oldani nélküle is.

A szombathelyi együttes az ötödik helyen áll a bajnokságban, három ponttal lemaradva a Videoton és a Ferencváros mögött. A bajnoki hajrában a Paks után a Fradit fogadja, és a két zöld-fehér csapat legyőzésével sokat tehetne a dobogós hely megszerzéséért.

– Ha a következő két meccsünket meg tudjuk nyerni, akkor az utolsó fordulóig versenyben leszünk a bronzéremért. Ez a cél lebeg a szemünk előtt. Két erős csapat ellen lesz meccsünk, de ha szeretnénk odaérni a harmadik helyre, ezeket meg kell nyernünk.

A Rangadó.hu értesülései szerint a Haladásnál nézetkülönbség van a vezetők és Artner Tamás vezetőedző között, mert előbbiek nem ragaszkodnak a rutinos, idősebb játékosok megtartásához (ilyen például Schimmer Szabolcs), a tréner viszont továbbra is számolna velük. Hasonló eset már előfordult néhányszor Szombathelyen, például a közelmúltban Rajos Gábor esetében, amikor előbb Artner kívánsága teljesült, mert a játékos tavaly nyáron még maradhatott, de télen már távoznia kellett.

– Nem tudok róla, hogy a vezetőség nem ragaszkodik hozzám. Tárgyalásban állok a klubbal. Tizenhat éve itt vagyok, szeretek Szombathelyen futballozni. Remélem, hogy sikerül megegyeznünk – mondta végül Schimmer Szabolcs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik