NB I

Fehérváron fáj az igazság

Nem talált pozitív fogadtatásra a szombathelyi ügyvezető Kovács Istvánnal kapcsolatos ötlete.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője néhány nappal ezelőtt a vaol.hu oldalon azt nyilatkozta: a klubnál szóba került, hogy a nyáron jó lenne legalább fél évre kölcsönvenni a Videoton szombathelyi nevelésű játékosát, Kovács Istvánt.

– Egyelőre nem beszéltem Kokóval, így nem tudom, egyáltalán lenne-e kedve ismét zöld-fehérben futballozni, ám hamarosan sort kerítek a beszélgetésre. Keveset játszik a Videotonban, ha a helyzet nem változik, olyan helyre kellene mennie, ahol rendszeres játéklehetőséghez juthat és tovább fejlődik. Erre a Haladás abszolút alkalmas. Helyzetünket nehezíti, hogy nyáron vélhetően új edző jön a fehérváriakhoz, és nem tudni mik a szándékai a játékossal. Kovácsot attól függetlenül szívesen kölcsönvennénk, hogy Radó András nyáron marad-e nálunk, vagy eligazol – szögezte le Tóth Miklós.

Az ügyvezetői sorai nem maradtak visszhang nélkül, Székesfehérváron ugyanis felkapták a vizet a klubvezetők, és nyílt levélben fejtették ki álláspontjukat:

Klubunk vezetősége meglepődve olvasta sajtónyilatkozatát, amelyben egy a Videoton FC-vel szerződéses jogviszonyban lévő játékossal kapcsolatban fogalmazza meg véleményét és jövőbeli elképzeléseit. A Szombathelyi Haladás eddig sem hivatalosan, sem informálisan nem érdeklődött klubunknál a játékossal kapcsolatban, az UEFA és az MLSZ rendelkezései pedig egyértelműen tiltják a személyes kapcsolatfelvételt más klubbal szerződésben álló játékosok esetében.

Az Ön nyilatkozata véleményt formál meg azzal kapcsolatban, hogy a Videoton FC-ben egy játékos a neki megfelelő mennyiségű játéklehetőséget kap-e, vagy sem, ily módon bírálja egy másik klubban folyó szakmai munkát. A Videoton FC részéről ezt a megnyilvánulást etikátlannak – és a klubunkban folyó elkötelezett szakmai munka szempontjából sértőnek találjuk. Ezúton szeretnénk megkérni, hogy ne formáljon véleményt más klubok belügyeivel kapcsolatban, a sajtón keresztül pedig ne tegyen olyan kijelentéseket, amelyek alkalmasak az adott labdarúgó befolyásolására, megzavarására a bajnokság hajrájában.

Olvasói sztorik