Hírek

Doppingellenőrzés az NB III-ban

A Csákvár – Haladás II mérkőzés után négy-négy játékosnak kellett vizeletmintát adnia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Doppingellenőrzés a magyar foci harmadosztályában! Ilyet sem hallottunk még – persze, ettől még lehet, hogy előfordult –, de most ez is megtörtént.

Az NB III Nyugati-csoportjában március közepén kellett volna lejátszani a Csákvár és a Haladás II meccsét, de a szombathelyi fiatalok korosztályos válogatottbeli kötelezettsége miatt elhalasztották a 19. fordulóba kisorsolt találkozót, amelyet ma, vagyis szerda este, villanyfénynél pótoltak a csákvári pályán.

A Rangadó.hu információja szerint a lefújás után a Magyar Antidopping Csoport (MACS) nyolc ellenőre jelezte a két klub illetékeseinek, hogy csapatonként négy játékosnak vizeletmintát kell adnia. Volt, akinek könnyedén sikerült, de többeknek meggyűlt a bajuk az egydecis mennyiséggel, ugyanis ilyen esetben ennyi az előírás. A helyszínről úgy értesültünk, hogy voltak olyan labdarúgók, akik a mérkőzés 20:45-ös befejezése után még másfél órával is az ihletre vártak…

A meccset egyébként a házigazda csákváriak nyerték 5-2-re, annak ellenére, hogy a szombathelyiek NB I-es keretéből Németh Márió, Szakály Attila, Medgyes Zoltán és Gyurján Bence is pályára lépett. A csapat korábbi vezetőedzője, Tóth László az élvonalbeli Mezőkövesd trénere lett, de kedden azt nyilatkozta, hogy búcsúzóul még leül a Haladás II kispadjára a Csákvár ellen, ám végül nem jelent meg a meccsen.

A bajnokság vége előtt négy fordulóval a listavezető Csákvár előnye nyolc pont, és az előző évaddal ellentétben most NB II-es licence is van a klubnak, tehát papíron semmi akadálya a visszajutásnak.

Olvasói sztorik