NB I

Négymilliárdot ér az FTC-stadion neve

Döbbenetes mennyiségű pénzt kaszálhat a Fradi az új létesítmény névértékesítésével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Válogathat az ajánlatok közt az FTC. A Bors bennfentes információi szerint három vállalat is hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni, hogy névadóvá válhasson, vagyis róla nevezzék el az új stadiont.

Emlékezhetünk rá, a közelmúltban sokakban erőteljes nemtetszést váltott ki, hogy felvetődött: nem Albert Flórián nevét viseli az aréna. A korábbi csapattársakat elszomorította, hogy az üzlet felülírja az aranylabdás legenda iránti tiszteletet – bár ezt erőteljesen cáfolta a klub, mondván, utat neveztek el a csatárzseniről, és szobrot is állítanak neki –, ám azt a megszólalók is elismerték, a pénz nagy úr.

Különösen, ha óriási summáról van szó. A zöld-fehér klub tárgyalásaiba belelátó forrás szerint három típusú cég érdeklődik a névhasználatról. Ajánlatot tett egy telekommunikációs óriás, valamint az energia-, illetve a pénzügyi szektorból is egy-egy vállalat.

A Ferencváros érthetően a legkedvezőbb lehetőséget keresi, a napilap úgy tudja, az egyik négymilliárd forintot hozna a konyhára nagyjából egy évtized alatt. Az FTC hozzávetőleg évi egymilliárdból épít futballcsapatot, vagyis ha nyélbe ütik az üzletet, a költségvetés csaknem felét előteremti a névhasználat értékesítésével. Az egyesület nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

Olvasói sztorik