NB I

Tizenöt perc csend a Fradi-meccsen

Az FTC szurkolói csoportjai a jegyáremelés és a beléptetési eljárás ellen tiltakoznak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fradimob.hu és az ultrasliberi.hu szurkolói portálokon korábban többször megszellőztették, hogy az FTC vezetősége és a klubhoz köthető magánszemélyek jogi fórumokon támadták az MLSZ és a Szurkolói Iroda megállapodását, amely a vendégbelépők ármaximalizálásáról szól. Eszerint a jegyek nem kerülhetnek többe, mint 1400 forint.

Ezt a támadást az FTC elvesztette, így viszont az a furcsa helyzet állt elő, hogy a hazai nézők számára drágábbak lesznek a belépők az új Fradi-stadionban, mint a mindenkori vendégdrukkereknek.

A Ferencváros szurkolói csoportjai az áremelés és a beléptetési eljárás miatt közleményt adtak ki:

Tisztelt Szurkolótársunk!

Nem mehetünk el szó nélkül az elmúlt hetekben meglebegtetett beléptetési eljárás, illetve a múlthéten nyilvánosságra hozott drámaian magas jegyárak mellett!

Klubunk vezetésével még nem sikerült érdemben tárgyalnunk, ez remélhetőleg a jövő hét folyamán megtörténik. Addig viszont muszáj nyomatékot adni a véleményünknek, a jogos felháborodásnak és ki kell állnunk együtt közösen minden Ferencváros szurkolóért a legfiatalabbaktól kezdve a legidősebbekig, a kapu mögöttiektől az oldallelátón helyet foglalókig!

A vasárnapi napon nem áldozzuk be ezt a mindennél fontosabb mérkőzést, de szeretnénk megmutatni, hogy tudunk újra egységesek lenni létfontosságú kérdésekben és megmutatjuk, hogy mit jelenthet az érzelem nélküli színházi hangulat.

Az első 15 percet néma csendben a lelátón ülve fogjuk eltölteni és a következő kiírás lesz látható a tábor előtt: „15 perc csend a fanatizmus mellett!” A 15 perc letelte után pedig arra kérnénk mindenkit, hogy egy olyan szurkolás vegye kezdetét, amely előtt mindenki fejet hajt, és megérti, hogy a futball az érzelmeké és nem holmi sablonos színházi darab!

Meg kell érteni végre mindenkinek, hogy a magyarországi táborok nem fan clubok, hanem igenis fanatikus és mindenre elszánt szurkolók, akik nem szeretnék átadni a lelátót az elitnek, nem szeretnének olyan ellenőrzéseken átmenni, amelyek sehol máshol nem tapasztalhatóak, tehát nem kérünk a drasztikus jegyáremelésből és a tenyérleolvasós beléptetési rendszerből!

A múltban többször bizonyítottuk, hogy tudunk együtt eredményeket elérni, de csak együtt! Sokan a határokon túlról, esetleg vidékről jöttök fel súlyos pénzeket kifizetve ezért a meccsért, de kérünk Titeket is és mindenkit, ez esetben legyen fontosabb a jövő, legyen fontosabb a saját szurkolótársad, legyen fontosabb a Ferencváros hagyománya, eszmeisége, legyen fontosabb, hogy jövőre úgy lépjünk be az új Szentélybe, úgy fogadjuk Európát, hogy ott lehet Melletted mindenki, aki ma is itt van!

15 perc csendet kérünk mindössze, hogy aztán 75 perc poklot varázsolhassunk, érzékeltetve a kontrasztot játékossal, edzővel, vezetővel, a magyar futball minden szereplőjével. A fradizmusunk, a fanatizmusunk, a létszámunk és a közösségünk ereje tett minket naggyá, ne akarják ezt megölni, mert azzal a Ferencvárost is megölik! Magunkért, a Jövőért, a Ferencvárosért – Együtt! Hajrá Ferencváros!

FRISS:

Érdekesség, hogy az FTC éppen pénteken, a szurkolói közlemény megjelenése után jelentette be, hogy csökkenti a bérletek árát.

Olvasói sztorik