NB I

Most már nyerni kell

Balogh Béla szerint támadásban és védekezésben is hatékonyabbnak kell lennie a PMFC-nek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap este a Bp. Honvéd együttesét fogadja a PMFC-Matias az élvonal 26. fordulójának zárómeccsén. Egyik csapat sem örvend túl jó formának az utóbbi időben, a tavaszt remekül kezdő pécsiek öt, míg a vendég kispestiek négy mérkőzés óta nyeretlenek. A hazaiak középhátvédje, Balogh Béla a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy kellemetlen, veszélyes ellenfél a Honvéd, de szeretnék megszakítani végre a rossz sorozatukat.

– Az elmúlt meccseken nem sikerült nyernünk, ezért abban bízom, hogy meg tudjuk törni ezt a rossz sorozatot – mondta Balogh Béla. – A legfontosabb, hogy végre nyerjünk. Persze fontos az is, hogyan játszunk, de az elsődleges és legfontosabb most a győzelem kiharcolása. A kispestiek sincsenek túl jó formában, de ettől függetlenül egy nagyon jó kis csapatuk. Úgy gondolom, hogy kellemetlen és veszélyes ellenfél a Honvéd.

A rutinos védő az utóbbi hetek eredménytelenségének okairól is beszélt.

– Az volt a probléma, hogy nem sikerült gólt rúgnunk. Amikor sok gólt kap egy csapat, akkor a védőkre hárul a felelősség, ha pedig keveset lő, akkor a támadókra. Nem a csatárainkra kell azonban kihegyezni ezt a történetet, hanem arra, hogy támadásban és védekezésben is hatékonyak tudjuk lenni. Az egész csapatnak hatékonyabbnak kell lennie, ez most a legfontosabb. A hetedik helyen tanyázunk, és sok múlik azon, hogy a következő meccseken milyen formában leszünk. Ha tudnánk nyerni zsinórban néhány mérkőzést, akkor fel tudnánk kapaszkodni előrébb is, és ez a cél lebeg a szemünk előtt – mondta Balogh Béla.

Olvasói sztorik