NB I

Megtartanák a helyezésüket

A PMFC védője, Balogh Béla szerint januárban dőlnek majd el a fontos kérdések a klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December 30-án, hétfőn ünnepelte 29. születésnapját a PMFC védője, Balogh Béla. A kilencszeres válogatott játékos a megérdemelt pihenőjét tölti a téli szünetben, de már várja, hogy január 6-án újra edzésre jelentkezzen Pécsen.

Matyi Dezső tulajdonos a közelmúltban bejelentette, hogy elhagyja a klubot. Azóta sokan találgatják, hogy mi lesz a PMFC sorsa. A Rangadó.hu megkeresésére az őszi szezon egyik legjobbja, Balogh Béla elmondta, hogyan töltötte az ünnepeket, és mit vár az újévben.

– Gyerekkoromban mindig külön ajándékoztak meg, így megvolt a dolog rendje. Először a karácsony, majd ezt követte a születésnapom – mondta az egymáshoz közeli dátumokról az ünnepelt futballista.

A pécsi védő nyugodt körülmények között töltötte az ünnepeket, és valószínűleg szilveszterkor sem fogja kirúgni a ház oldalát.

– A családdal töltöttem a karácsonyt, nyugodt, szűk környezetben. A szilveszter még képlékeny. Lehet, hogy a barátnőmmel kettesben leszünk, vagy pedig a barátokkal összeülünk, de semmi hatalmas dínom-dánom nem lesz. Leülünk és beszélgetünk, majd megünnepeljük, hogy megkezdődik az újév – folytatta Balogh Béla.

A rutinos védő a téli szünetben a feltöltődésre fekteti a hangsúlyt, a labda csak ritkán kerül elő.

– Teremtornákra egyáltalán nem járok, de a barátokkal volt, hogy összejöttünk haveri alapon és focizgattunk, de az nem vérre menő dolog, inkább csak a buli kedvéért játszunk.

Az újév Pécsen mindenképpen változást fog hozni, miután a tulajdonos, Matyi Dezső bejelentette, hogy távozik a klubtól.

– Néhány csapattársammal beszéltünk a dologról, de még egyáltalán nem tudjuk, hogy ez a döntés hogyan fogja befolyásolni a csapat életét. Január hatodikán kezdődik a felkészülés, bízom benne, hogy majd konkrét terveket vázolnak elénk – tette hozzá a 29 éves játékos.

A védő a PMFC egyik legkeresettebb játékosa, így az sem lenne meglepő, ha a nehéz helyzetbe kerülő klub eladná, hogy pénzhez jusson.

– Ebbe még bele sem gondoltam, mert őszintén szólva nem tudom, mi a terv, és azt sem, hogyan kell elképzelni az előttünk álló tavaszi szezont. Gondolom, majd mindenkivel leülnek beszélni, hogy tudassák, mire számítsunk, addig fölösleges ezen spekulálni – mondta Balogh, aki idén nyáron igazolt Kecskemétről Pécsre.

Az őszi idényben a hetedik hely megszerzésével Pécs volt az NB I egyik meglepetéscsapata. A baranyaiakat a bajnokságban öt pont választja el a dobogótól.

– A jövő évben szeretnénk ezt a helyezést megtartani, de az sem lehetetlen, hogy feljebb lépjünk. Ez mindenképpen nagy tett lenne a részünkről – zárta a beszélgetést Balogh Béla.

Olvasói sztorik