NB I

Nem kell ide szép játék

Balogh Béla szerint semmi nem számít a Honvéd elleni kupavisszavágón, csak a továbbjutás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás elleni idegenbeli győzelem után a Ferencváros otthonában is megszerezte a három pontot a PMFC-Matias együttese. A pécsiek remek őszi hajrát produkálnak, amelynek köszönhetően egyre feljebb lépegetnek a tabellán, és jelenleg az előkelő hatodik helyet foglalják el. A Rangadó.hu megkereste a baranyaiak védelmének egyik legbiztosabb pontját, Balogh Bélát, aki a Fradi elleni meccsről elárulta, hogy a második félidőben ugyan beszorultak, de nem érezte ellenfelükön, hogy meg tudja nehezíteni a PMFC védelmének dolgát.

– Úgy gondolom, elég küzdelmes meccset játszottunk a Ferencvárossal. A Fradi és mi sem a szép játékra helyeztük a hangsúlyt – kezdte Balogh Béla. – Igazából mindkét csapatnak az volt a célja, hogy nyerjen, és szerencsére ez nekünk jött össze. A második félidőben eléggé odanyomtak minket a saját kapunkhoz, jöttek a beívelések, de különösebb játékot nem láttam tőlük, amivel jobban megnehezítették volna a dolgunkat. Figyelnünk kellett, és jól összpontosítani, nehogy olyan lecsorgó labda legyen ezekből a beadásokból, amivel kapura tudnak lőni. Szerencsére ki tudtuk ezeket védekezni, Dibusz Dénes is sokszor jól jött ki, és besegített nekünk a beadásoknál.

A Pécs együttese a múlt héten 1-1-es döntetlen játszott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Honvéd otthonában, így kedvező helyzetből várhatja a szerdai visszavágót.

– Az a lényeg, hogy jussunk tovább, más nem számít ebben a helyzetben. Másodlagos szempont, hogy szép vagy csúnya játékkal harcoljuk ezt ki. Szerintem a Honvéd is ugyanerre játszik, gondolom, a kispestieknek sem az a fontos, hogy szép játékkal kikapjanak – magyarázta a rutinos középhátvéd.

A 2013-as év utolsó meccsét hazai környezetben, a Paks ellen játssza szombaton a PMFC. Balogh Béla nem szeretne, ha éppen ellenük kapnák el újra a fonalat a tolnaiak.

– A Paks valóban gyengélkedik az utóbbi időszakban, de az elején nagyon kijött a lépés nekik, és kiválóan szerepeltek. Az a lényeg, hogy ne adjunk nekik esélyt arra, hogy újra elkapják a fonalat. Jól kell játszanunk, és masszívnak kell lennünk, nehogy véletlenül ellenünk jöjjenek ki ebből a gödörből – mondta Balogh.