NB I

Véget ért a nagy menetelés

A Haladás hazai pályán 3-1-re kikapott a Pécstől az élvonal 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC-Matias 1-3 (1-1)
Szombathely, 2000 néző. Játékvezető: Erdős
Haladás: Rózsa D. – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Bosnjak (Ugrai, 72.) – Simon Á., Iszlai (Gyurján B., 77.) – Nagy G., Németh M., Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
PMFC: Dibusz – Uzoma, Fodor F., Romics, Nagy J. – Wittrédi (Fröhlich, 72.) , Koller, Szatmári (Rácz F., 89.), Mohl (Kővári, 61.), Márkvárt – Grumics. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Fehér Z. (8.), illetve Romics (40.), Szatmári (69.), Koller (87.)
Kiállítva: Németh M. (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első percben Nagy Gábor veszélyes, lapos beadását Fodor Ferenc szögletre mentette. A hetedik percben Németh Márió veszélyes lövését védte Dibusz. Egy perccel később Halmosi Péter beadása elcsúszott két pécsi védő lábai között, a kapu előtt ólálkodó Fehér Zoltán pedig könnyedén a hálóba passzolt (1-0). A gól után sem változott a játék képe, a hazaiak elszántan támadtak, a vendégek pedig védekeztek.

Miután elkezdtek éledezni a pécsiek, kétszer is veszélyeztettek, de Guzmics Richárd mindkétszer szépen blokkolt. A 23. percben Radó András lövését Dibusz vetődve védte. A harmincadik percben Grumics kapott remek kiugratást, de gyenge lövését könnyedén fogta a kapus. Ebben az időszakban már a PMFC is törekedett a gólszerzésre, így a vizes, saras, mély talajon igazán lüktető, eseménydús játék alakult ki.

A negyvenedik percben megbosszulták magukat a kihagyott szombathelyi helyzetek, mert Mohl Dávid visszaívelt labdáját Romics gyönyörű mozdulattal lőtte a hálóba (1-1).

A szünet után egy vendégszögletet követően Grumics lekészítette a labdát Romicsnak, aki hat méterről nem talált a kapuba, mert a hazaiak blokkoltak. Az 54. percben Radó András nyargalt a kapu felé, majd Fodor Ferenc szorításában elesett, de szabadrúgás helyett ő kapott sárga lapot. Hasonló volt a helyzet Németh Márió és Uzoma esetében is, azzal a különbséggel, hogy a Haladás fiatal játékosának ez már a második sárga lapja volt, ezért csapata emberhátrányba került.

A kiállítás után is támadásban maradtak a hazaiak: a 69. percben Fehér Zoltán pontos beadását a kivetődő Dibusz Dénes megkaparintotta Nagy Gábor elől. Az ellentámadás végén Márkvárt Dávid tökéletes labdával ugratta ki Szatmári Lórándot, aki elhúzta Rózsa Dániel mellett, majd a hálóba gurított (1-2). Ez sem tántorította el a hazaiakat, akik a folytatásban is próbáltak rohamozni, de elfogyott az erejük, és egy újabb kontra végén Fröhlich passzát Koller pofozta a kapuba (1-3). A dolog szépséghibája, hogy Fröhlich egyméteres lesen volt…

Ez a szombathelyiek első hazai veresége a mostani szezonban, amelyhez a részrehajlóan bíráskodó játékvezető is kellett.

– A Haladás erősen kezdett, amíg a pálya talaja lehetővé tette, amíg fel nem túrták. A hazaiak nyomást gyakoroltak a pécsiekre, és ennek meg is lett az eredménye, ám az első gólhoz egy komoly védelmi hiba is kellett – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a Pécs egykori válogatott játékosa. – Ahogy a pálya romlott, a PMFC kezdte felvenni a kesztyűt, egyre-másra odaért a kapu elé, és veszélyesen támadott. A fordulás után rátett még egy lapáttal a Haladás, majd jött a kiállítás, amely nagy mértékben befolyásolta a végeredményt. Nem értek egyet ezzel a játékvezetői felfogással, nagyon könnyedén osztogatják a sárgákat, és ez a vége… A második félidőben látottak alapján nem meglepetés a vendégek győzelme, mert jobban játszottak, jobban alkalmazkodtak a talajhoz. A szombathelyiek nem tudtak váltani, ezúttal is rövid passzos játékkal próbáltak támadásokat vezetni, de nem volt számottevő kapura lövésük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik