NB I

Türelem kell a Haladás ellen

Mohl Dávid nem foglalkozik a hétvégi ellenfelük kiváló formájával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kilencedik helyről várja az élvonal 15. fordulóját a Pécsi MFC. A következő körben az eddig kiváló formában játszó Haladás látja vendégül a baranyaiakat, majd hét közben a Honvéd otthonába látogatnak a Magyar Kupa ötödik fordulójának első mérkőzésén.

Mohl Dávid, a Pécs 28 éves hátvédje a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, nehéz találkozóra számít mind a Haladás, mind a Honvéd ellen. Azt viszont hozzátette, egyik ellenfelüktől sem tartanak, és a kupában, illetve a bajnokságban is jó eredményeket vár maguktól.

– Nagyon jó formában lévő ellenfélhez látogatnak szombaton.
– Nem vár ránk könnyű mérkőzés Szombathelyen. Az utóbbi időben a Haladás jól teljesített, jó formában van. De ezzel nekünk nem kell foglalkoznunk, nem félünk tőlük. Bízom benne, hogy azt a munkát, amit a héten elvégeztünk, vissza fogjuk adni a pályán is. Maximális önbizalommal és elszántsággal, felkészülten megyünk ki a pályára – fogadkozott Mohl Dávid.

– Melyek lehetnek a gyenge pontjaik a szombathelyieknek?
– Inkább azt mondanám, hogy őket is lehet gyengíteni bizonyos helyzetekben. Végig pontosan kell játszanunk, ki kell várnunk azokat a lehetőségeket, amikor sebezhető az ellenfél. A Haladásnak az összeszokottságban van az ereje, a játékosok régóta ismerik egymást. Oda kell figyelnünk a védekezésre, masszívnak kell lennünk hátul. Úgy gondolom, nem lesz sok gól a találkozón, bár ne legyen így, csak nyerjünk. Türelmesen kell játszanunk, könnyen lehet, hogy csak a végén tudjuk majd eldönteni a találkozót.

– A Magyar Kupában a javuló formát mutató Honvéddal csatáznak. Mennyire lesz nehéz az a párosítás?
– Felemás formát mutat a Honvéd. Az ottani bajnokiból tudok kiindulni, amikor vezettünk is ellenük, de végül három-egyre kikaptunk. Azon a mérkőzésen látszott, hogy szervezett csapatról van szó, Marco Rossi beléjük verte, hogy az utolsó pillanatig küzdeni kell. Nem lesz könnyű a párharc, de jó, hogy idegenben kezdünk. Minél jobb eredményt kell elérnünk Budapesten, a továbbjutást pedig hazai pályán dönthetjük el.

– Öt mérkőzés van hátra az őszből. Milyen zárással lennének elégedettek?
– A kupában mindenképpen tovább akarunk és tovább is fogunk jutni! Azon kívül három bajnoki vár még ránk, a Haladás és a Fradi idegenben, a Paks pedig hazai pályán. Minél több pontot kell gyűjtenünk ezeken a találkozókon. Hogy végül milyen eredmények születnek, majd a meccsnapon dőlnek el, attól is függően, hogy éppen ki milyen formában várja a mérkőzést. Szeretnénk minden hátralevő meccsünket megnyerni, de ezzel az ellenfeleink is ugyanígy vannak.

Olvasói sztorik