NB I

Veretlenségből nyeretlenség

A Diósgyőr 1-1-es döntetlent játszott a Pécs otthonában az élvonal 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
Pécsi MFC-Matias – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Pécs, 2000 néző. Játékvezető: Solymosi
Pécs: Dibusz – Fodor F., Balogh B., Romics, Uzoma – Koller, Mohl (Wittrédi, 73.) – Szatmári (Deutsch B., 87.), Márkvárt, Rácz (Horváth A., a szünetben) – Grumics. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
DVTK: Rajics – Huszics (Gohér, a szünetben), Vadász, Kádár, Debreceni (Barczi, 54.) – Gosztonyi, Elek Á., Kosztics – Bacsa (Tisza T., 74.), Futács, Batioja. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Grumics (3.), illetve Bacsa (58.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első helyzet a diósgyőrieké volt: a második percben Batioja három méterről lőhetett, de rosszul találta el a labdát, ami így a kapu mellé ment. Az ellenakció során Grumics kapott labdát, mivel az ellenfél védői képtelenek voltak szerelni, végigvezette a vendégtérfélen, majd Rajics kapus felett nagyon szépen a hálóba emelt (1-0). A 13. percben egy labdaeladás után Márkvárt Dávid lövése a vetődő kapuson felpattant, és mivel az érkező Grumics nem tudta befejelni, elment keresztbe a kapu előtt. A folytatásban is élénk, lüktető volt a játék, a 37. percben Kosztics beadását Batioja fejelte kapura, de Dibusz vetődve védett.

A Diósgyőr elképzelés nélkül játszott az első félidőben, ami valószínűleg annak tudható be, hogy kreatív játékosai közül Tisza Tibor, Barczi Dávid és Nikházi Márk is a cserepadon ücsörgött.

A 51. percben Grumics elképesztő helyzetet hagyott ki: a kilépő Grumics hatalmas ziccerben volt, de addig várt, amíg Debreceni András elgáncsolta, ám a játékvezető nem adott tizenegyest. Az 56. percben Balogh Béla vétette el a labdát a tizenhatos előtt, de Bacsa lövését bravúrral védte Dibusz. Két perccel később ismét Bacsa Patrik kapott remek labdát, a tizenhatoson belül kicselezte Uzomát, majd a hálóba lőtt (1-1).

A borsodiak egyenlítése után kevés volt az igazi ziccer, de a lehetőségek továbbra sem maradtak el, egyre-másra vezették támadásaikat a csapatok. A 82. percben Tisza lövése suhant el a kapufa mellett. Egy perccel később a hazaiak edzőjét, Márton Gábort a játékvezető elküldte a kispadtól. A 91. percben Kosztics bombáját Dibusz a keresztléc segítségével hárította. A másik oldalon Rajicsnak kellett közbeavatkoznia Koller lövése után.

A közelmúltban a DVTK hét mérkőzésből álló győzelmi, és kilenc meccsből álló veretlenségi sorozata slágertémát jelentett, most viszont úgy tűnik, hogy fordul a kocka, ugyanis a miskolciak három mérkőzés óta nyeretlenek. A pécsiek saját magukat és a játékvezetőt is joggal okolhatják, hogy nem nyerték meg a meccset.

– Élvezhető meccset játszott a két csapat, mert mindkét csapat győzelemre játszott, ebből pedig a nézők profitáltak – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője. – Én is úgy éreztem, hogy Grumics buktatása tizenegyes volt, márpedig ha megadják, akkor az kiállítás, és nulla-kettőről, emberhátrányból nehéz korrigálnia az eredményt a Diósgyőrnek. A Pécs összességében veszélyesebbnek tűnt. Grumics rögtön az elején rúgott egy gólt, ilyenkor megugrik egy játékos önbizalma, és ha van kedve, akkor ő rendszeresen bizonyítja, hogy nagyon jó futballista. Mindkét oldalon voltak helyzetek, talán Szivics lehet elégedettebb, mert egy jól játszó Pécs otthonában nem rossz eredmény a döntetlen. Válogatott, vagy válogatott szintű játékosoknak nem illik olyan hibát elkövetniük, amit Kádár Tamástól láthattunk a gól előtt, illetve Debreceni András csinált a tizenegyes-gyanús szituációnál.

Olvasói sztorik