NB I

Győzelmet ért az első gól

A PMFC fiatal védője, Fodor Ferenc első élvonalbeli találata rögtön három pontot jelentett csapatának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kirobbanthatatlan a pécsi védelemből Fodor Ferenc, aki eddig mind a 13 bajnoki meccset végigjátszotta, szombaton pedig pályafutása első NB I-es gólját is megszerezte. A PMFC szerdán a Magyar Kupában, utána pedig a bajnokságban is legyőzte a Mezőkövesdet, idegenben éppen a 22 éves jóvoltából.

Második felnőtt idényében, 2011–2012-ben alapember volt Kozármislenyben, és három gól fűződött a nevéhez: a Veszprém, a Dunaújváros Pálhalma, illetve a Szigetszentmiklós kapujába talált be. Ezek közül a második gól, a DPASE ellen győzelmet ért, csakúgy, mint a szombati, mezőkövesdi fejes…

A Rangadó.hu érdeklődésére Fodor Ferenc elmondta, a Diósgyőr legyőzését sem tartja elképzelhetetlennek.

– Különbözött, vagy inkább hasonlított a bajnoki összecsapás és a kupameccs?
– Nagyjából ugyanazzal a szervezett, összeszedett csapattal találkoztunk, mint szerdán. Fontos mérkőzés volt, hiszen kiélezett a tabella hátsó fele, és ezek a ki-ki meccsek talán még fontosabbak, mint a többi – mondta a pécsi Fodor Ferenc.

– Milyen érzés, hogy immár élvonalbeli gólszerzőnek mondhatja magát?
– Ez volt az első NB I-es gólom, és szerencsére győzelmet hozott. Nagyon örültem neki, és bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó. Örülök, hogy hozzá tudtam tenni a sikerhez, amelyhez igazi csapatmunka kellett, hiszen például Dibusz Dénesnek volt egy hatalmas védése a végén.

– Minek köszönhető, hogy alapemberré vált a PMFC-ben?
– Örülök, hogy folyamatos játéklehetőséghez jutok, és próbálom hétről-hétre a maximumot nyújtani, és keményen dolgozni, hogy megkapjam a bizalmat. Egyáltalán nem érzem magamat biztonságban ilyen szempontból. Minél többet játszik együtt a védelmünk, annál összeszokottabbak leszünk. Szerintem a teljesítményem normális, sok dologban kell még fejlődnöm, de jó úton haladok, hogy minél jobb játékos legyek.

– A Fradi szombaton megtörte a DVTK nagy sorozatát. A következő fordulóban a Pécs is képes lehet legyőzni a borsodiakat?
– Bízom benne, hogy mi is megfoghatjuk a Diósgyőrt. Szervezett, erős csapatról van szó, amely szép eredményeket ért el, és jó képességű futballisták alkotják, de mi is összekaptuk magunkat, ezt az elmúlt meccsek eredményei is bizonyítják. Kiélezett találkozóra számítok.

Pécsi érdekességek

A mostani idényben harmadszor nyert idegenbeli bajnokit a PMFC, amely 17 pontjából tízet vendégként gyűjtött. Minden eddigi őszi fordulóban szerzett gólt a csapat, ezt immár egyedül mondhatja el magáról a mezőnyben. Igaz, a 13 fordulóból tízben csak egyszer voltak eredményesek. Mindössze másodszor nem kaptak gólt, érdekes, hogy mindkét találkozó idegenbeli volt. A másik, az MTK elleni, szintén 1-0-s győzelemmel zárult – írja az MLSZ honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik