NB I

A rugók is sokat segítettek

Tóth Péter gólt fejelt, majd kapusként is bizonyított a Ligakupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Másodikként jutott tovább a Ligakupa G-csoportjából a Haladás. A szombathelyiek a hatodik forduló keddi játéknapján a Gyirmót otthonában arattak 3-2-es győzelmet. A találkozó első félidejében kétszer is a hazaiak szereztek vezetést, azonban először Halmosi Péter, majd a szünet előtti percekben a csapatkapitány, Tóth Péter egalizált. A második játékrészben aztán ismét Halmosi volt eredményes, így alakult ki a végeredmény.

A hajrában megsérült a szombathelyiek kapusa, Mursits Roland. A csapat addigra kihasználta mindhárom cserelehetőségét, így vészmegoldásként az első félidőben még a másik kapu előtt remeklő Tóth Péter állt a gólvonalra. A 36 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, korábban nem próbálta ki magát a kapuban, de a teljesítményét így is pozitívan értékelte.

– Mennyire volt nehéz dolguk a Gyirmót otthonában?
– Végig mezőnyfölényben játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki már az első félidőben is. A Gyirmótnak két-három lehetősége volt az első negyvenöt percben, ebből kettőt be is rúgott. Szerencsére a hajrában egy szöglet után sikerült gólt fejelnem, ezzel lett kettőt-kettő az állás. Így azért jobban nézett ki az eredmény, fontos volt, hogy ne hátrányban menjünk a szünetre. A második félidőt ugyanúgy folytattuk, ahogy az elsőt abbahagytuk: nyomást gyakoroltunk az ellenfelünkre, helyzeteket dolgoztunk ki. Egy fordítás után aztán sikerült pontosan tálalnom Cucu elé, aki megszerezte a harmadik gólunkat, amivel megnyertük a találkozót – mesélte Tóth Péter.

– Az utolsó bő húsz percet már a kapuban töltötte. Gyakorolta korábban a védést, vagy csak spontán esett önre a választás?
– Sajnos a hetvenedik percben egy indításnál Murit kicsit meglökte az ellenfél egyik játékosa, és azonnal látszott, hogy nem egy apró sérülésről van szó. Mivel nem volt több cserénk, a mester szólt, hogy álljak be a kapuba. Korábban sosem voltam kapus, nem gyakoroltam a védést. A száznyolcvan centis termetem miatt nem is vagyok kapusalkat, bár azért a rugóim helyettesíthetik azt a néhány hiányzó centimétert.

– Kapott gól nélkül sikerült lehoznia a hajrát. Hogyan értékelné a kapusteljesítményét?
– Volt két kijövetelem, abból az egyik jól sikerült, a másik kevésbé. A kirúgások rendben voltak, a kézből indítások pedig szenzációsra sikeredtek, minden labdám lábra ment. Egy lesgólt kaptam, a támadó tényleg belógott a védők mögé, de abba is bele tudtam érni. Talán ha pár hetet még edzek, azt is megfogtam volna.

– Megvan a továbbjutás a Ligakupában. Ez is fontos siker volt az idén remeklő Haladásnak?
– Minden mérkőzés fontos számunkra, hiszen a sikerekkel lehet növelni az önbizalmunkat. Vannak terveink, amiket szeretnénk megvalósítani. Ez is egy állomás volt a sok közül.

– Az NB I-ben csendben felkúszott a dobogóra a Hali. Számítottak rá, hogy ilyen jól sikerül a szezon első fele?
– Azt hiszem, a külső szemlélők közül senki sem gondolta volna, hogy a tizennegyedik forduló után a Diósgyőrrel holtversenyben a harmadik helyen fogunk állni. Nagyon összeállt a csapat erre a szezonra, csak pozitív dolgokat lehet mondani a társaságról. Szeretnénk tartani ezt a formát, és a hétvégi, Pécs elleni bajnokin is jól szerepelni. Vár még ránk idén három bajnoki, közben pedig két Magyar Kupa-mérkőzés. Tavasszal is az a cél, hogy minden sorozatban hasonlóan jól szerepeljünk, ehhez pedig fontos, hogy jó eredményekkel zárjuk az őszi félévet.

Olvasói sztorik