NB I

Kapust keres a Haladás

Elszakadt Mursits Roland keresztszalagja, féléves kihagyás vár rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A keddi, Gyirmót elleni Ligakupa-mérkőzésen kényszerű kapuscserét kellett végrehajtania a Szombathelyi Haladásnak. A hetvenedik percben ugyanis Mursits Roland sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, így a helyére – a három kihasznált cserelehetőség miatt – a csapatkapitány, Tóth Péter állt be.

Mursits a haladasfc.hu oldalon elmondta, hogy elszakadt a keresztszalagja, így műtét, és legalább féléves kihagyás vár rá.

– Sajnos komoly a sérülés, elszakadt a keresztszalagom – mesélte Mursits Roland. – Egy labdát próbáltam meg lehúzni, de közben ütköztem az ellenfél támadójával. A talpam leragadt, így kifordult a térdem. Műteni kell a lábamat, körülbelül hat hónap kihagyás vár rám.

Kapust igazolhat a Haladás

A múlt hét végén a csapat harmadik számú kapusa, az U21-es válogatottnál tartózkodó Dombó Dávid is kisebb sérüléssel bajlódott, így kérdéses, hogy ki lesz a cserekapus a Pécs elleni bajnokin. Artner Tamás vezetőedző azonban megnyugtató hírekkel szolgált, Dombó felépült, de Mursits sérülése miatt télen kapust kell igazolnia a Haladásnak.

– Sajnos Roland sérülése súlyos, legalább féléves kihagyás vár rá. Emiatt gondban vagyunk kapusposzton, így a télen mindenképpen igazolnunk kell egy második-harmadik számú hálóőrt. Való igaz, Dombó Dávid kisebb betegséggel küzdött, de már edz, így biztosan ott lesz a Pécs ellen. Mást nem is igen tudnánk leültetni most a kispadra cserekapusnak. Talán csak Tóth Péter jöhetne még szóba – tette hozzá mosolyogva a Haladás szakvezetője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik