NB I

A Fradi ellen is van esélyük

Wittrédi Dávid szerint a PMFC bárki ellen képes lehet a bravúrgyőzelemre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy hét alatt háromszor is idegenben kell bizonyítania az elmúlt négy bajnokiján három győzelmet és egy döntetlent elkönyvelő Pécsi MFC-Matias együttesének. A baranyaiak múlt szombaton a Haladás vendégei voltak a bajnokság 15. fordulójában, míg kedden a Budapest Honvéd otthonába látogattak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén. Szombathelyen 3-1-re nyertek, a fővárosban pedig értékes 1-1-s döntetlent értek el, így igazán jó formában várják a szombati, Ferencváros elleni idegenbeli bajnokit.

Wittrédi Dávid a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bravúrosnak tartja a szombathelyi eredményt, a kupában pedig sikerült teljesíteniük a céljukat, így a döntetlennel is elégedettek. A pécsi játékos hozzátette, most érett össze a csapat, így az egységességüknek köszönhetően akár a Fradit is meglephetik.

– Mennyire elégedettek a Honvéd elleni döntetlennel?
– Maga a mérkőzés nem hozott nagyon látványos játékot. Az eredménnyel viszont elégedettek vagyunk. Elértük a célunkat, gólt lőttünk idegenben és nem kaptunk ki. Így a visszavágón minden esélyünk meglehet a továbbjutásra – értékelt Wittrédi Dávid.

– Múlt hétvégén a Haladás otthonában bravúros győzelmet értek el. Mennyi erőt vett ez ki önökből?
– Igen, bravúros eredménynek számít a szombathelyi győzelem, de hozzá kell tennem, hogy ez bárki ellen benne van a csapatunkban. A Haladás erős együttessé formálódott az idei szezonra, de nem csak a szerencsének köszönhettük a sikert. Maga a találkozó sokat kivett belőlünk fizikálisan, hiszen majdhogynem bokáig érő sárban kellett játszanunk.

– Szerda-szombat ritmusban zajlanak a meccsek, most éppen a Fradi ellen kell felkészülniük.
– Valóban, kicsit sűrű lett az ősz utolsó két hete. Nem lesz egyszerű dolgunk a Fradi otthonában sem, de jó formában vagyunk. A csapat végre elkezdett taktikusan játszani, fegyelmezettek vagyunk a pályán. Nem játszunk mindig szépen, de küzdünk egymásért, a klubért, emiatt jönnek az eredmények. A Ferencváros kétarcú csapatnak tűnik, most talán nincsenek olyan jó formában. De nem szabad elfelejteni, hogy klasszis játékosaik vannak, akik egy-egy megmozdulásukkal képesek mérkőzést eldönteni. Az ő kiiktatásuk lesz a feladatunk. Tippelni nem szeretnék, szerintem háromesélyes a találkozó, kellő odafigyeléssel mi is győzhetünk.

Olvasói sztorik