NB I

Mozgalmas döntetlen Kispesten

A Bp. Honvéd hazai pályán 1-1-et játszott a Pécs ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 5. forduló, 1. mérkőzés
Bp. Honvéd – Pécsi MFC-Matias 1-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 500 néző. Játékvezető: Bognár T.
Honvéd: Kemenes – Baráth, Ignjatovics, Lovrics, Alcibialde – Ikenne-King (Vernes, 81.), Hidi, Vécsei – Job, Perea (Csábi, 77.), Holender (Daud, 22.). Edző: Marco Rossi
Pécs: Gőcze – Nagy J., Fodor F., Romics, Uzoma – Deutsch B., Mohl, Horváth A. (Kővári, 55.), Márkvárt – Wittrédi (Fröhlich, 79.), Grumics (Pölöskey, 55.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Daud (50.), illetve Mohl (59.)
Kiállítva: Hidi (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben a Honvéd támadott többet, de az első komoly lehetőségig 31 percet kellett várni. Akkor Vécsei remek ütemben ugratta ki Pereát, aki tíz méterről lőtt, de a labda a kapufáról visszavágódott a mezőnybe. Négy perccel később Daud iramodott meg a kapu felé, kapura lőtt, de a labda megpattant egy védőn, és a kapus kezében landolt. A 36. percben Vécsei távoli lövése után Gőcze csak másodjára tudta megkaparintani a labdát. A 43. percben Perea nagyon szemfülesen kihasználta, hogy egy vendégvédő nem tudta lekezelni a labdát, lecsapott rá, és tíz méterről lőtt, de Gőcze bravúrral védett.

Csípősen hideg időben kezdődött a mérkőzés, amely az első félórára rá is nyomta a bélyegét. Aztán bemelegedtek a játékosok, több helyzetet is kidolgoztak a hazaiak, Perea kétszer került ziccerbe, de a gól elmaradt.

A szünet után Daud hatalmas góllal szerzett vezetést a kispestieknek: vezette a labdát, majd 22 méterről célba vette a kaput, és védhetetlenül a hálóba bombázott (1-0). Az 59. percben a pécsiek is szép gólt szereztek: Mohl Dávid a sorfal fölött a hálóba tekert egy szabadrúgást (1-1). A folytatásban a hazaiak domináltak, de a 74. percben Hidi Patrik egy elkésett belépőért megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek.

A 87. percben egy Honvéd-szöglet utáni kontratámadás végén Pölöskey Péter egyedül vihette Kemenesre a labdát, de a kapus nagy bravúrral, kivetődve mentett. Két perccel később Mohl Dávid fejelhetett tisztán tíz méterről, de a labda mellé ment. Maradt a döntetlen, és mivel a pécsiek szereztek gólt idegenben, jó eséllyel várják a visszavágót.

– A Pécsnek nagyon sok köze nem volt ehhez a döntetlenhez. A játékvezető nagyon gyenge napot fogott ki. Mohl Dávid gólja előtt a szabálytalanságot egy másik szabálytalanság előzte meg, már azt le kellett volna fújnia. Furcsa ítéletei voltak, bár a kiállítás jogos volt. A Pécsnek az első félidőben volt egy-két kapura lövése, de emberhátrányban is támadott a Honvéd. A döntetlen nem reális, a kispestiek többet birtokolták a labdát, de nem találták meg a gólszerzési lehetőséget, a befejezéseknél nem voltak hatékonyak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi edzője.

Korábban:

Dunaújváros PASE – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-0)

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MTK 0-3 (0-0)

A szerdai program

13 óra: FGSZ Siófok – Lombard Pápa Termál FC

17 óra: Videoton FC – Diósgyőri VTK

17 óra: Kaposvári Rákóczi – Győri ETO

17 óra: Nyíregyháza Spartacus – Szombathelyi Haladás

18 óra: Ferencvárosi TC – Újpest FC (TV: Sport1)

A visszavágókat december 3-án és 4-én rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik