NB I

A Pécs és a Kecskemét adóügyei

Későn benyújtott NAV-igazolások miatt büntetett a fegyelmi bizottság; pontlevonások a Ligakupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága november 26-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Eppel Márton (MTK) 1, Busai Attila (FTC) 1, Németh Márió (Haladás) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Győrt és a Kaposvárt az Igazolási és Átigazolási Szabályzat megsértéséért egyaránt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Pécset, mivel a NAV és az Önkormányzati igazolásokat az előírt határidőre (október 31.) nem nyújtotta be 200 ezer forint, a Kecskemétet, mivel a NAV igazolást az előírt határidőre (október 31.) nem nyújtotta be 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Tárgyalás megtartása után az Újpest ellen – a Licenc Szabályzat megsértése miatt – indított fegyelmi eljárást megszüntették.

Ligakupa

Tárgyalás megtartása után Tóth I Balázs (Videoton FC) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 soron következő Ligakupa-mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

A Haladástól egy pontot levontak a november 13-án lejátszott, Lombard Pápa elleni mérkőzés (0-0) miatt, ennek ellenére továbbjutott. A Kisvárdától egy pontot levontak a november 20-án lejátszott, Diósgyőr elleni mérkőzés (1-7) miatt.

NB II

Horváth András (Sopron) 1, Szlobodan Jakovljevics (Szigetszentmiklós) 1 és Tímár Krisztián (Siófok) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A ZTE-t, mint visszaesőt, Simon Antal vezetőedzővel szembeni pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Csurka Zoltán technikai vezető (Szigetszentmiklós) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Major Máté (Andráshida) 1, Csongár Péter (Nagyatád) 1, Vukan Nikolics (Nagyatád) 1, Hamar István (Tököl) 1, Csák Zoltán (Orosháza) 1, Prókai Péter (Maglód), mint visszaeső 2, Danielisz László (Veresegyház) 2, Kállai Norbert (Jászapáti) 1, Bene Attila (Putnok) 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Borda Viktor sportszakember (Csepel), mint visszaeső, a kispadtól és az öltözőtől 1, Lipcsei Péter vezetőedző (FTC) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Komló–RKSK mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások miatt a Komlót a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén az előírt rendezői létszám tíz fővel történő felemelésére, valamint szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezték.

Az Egert és a Kazincbarcikát mivel a NAV és az önkormányzati igazolásokat az előírt határidőre (október 31.) nem nyújtották be, egyaránt 100 ezer forint, a Veszprémet, mivel a NAV igazolást az előírt határidőre (október 31.) nem nyújtotta be 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Teremlabdarúgás

Németh Péter (Haladás) 3, Horváth Péter (Haladás) 2, Vidák Balázs (Haladás), mint visszaeső 2, Fekete Viktor (DEAC) 1, soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Somfalvai Csaba (Haladás) sportszakember a kispadtól és az öltözőtől 2, Pálmay Tamás vezetőedző (Haladás) és Ledő László edző (Aramis) a kispadtól és az öltözőtől 1-1 soron következő férfi futsal NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik