NB I

Újraértelmezték a hangsebességet?

Kilenc nappal a Fradi–Haladás meccs után büntetett az MLSZ fegyelmi bizottsága.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága november 19-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A PMFC-t labdarúgók képzési kártalanítási díjának megfizetésével kapcsolatosan indított eljárásban felmentették.

A Lombard FC ellen Maróti Béla labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt elrendelt eljárást megszüntették.

Tárgyalás megtartása után Lubos Hajdúch (Puskás FC) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

A Ferencváros–Haladás mérkőzésen a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 100 ezer forint, a Haladást szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A vendégszurkolók a meccs során többször, jól hallhatóan, hosszabb ideig, megbotránkoztató kifejezésekkel szidták a Ferencvárost valamint a Zalaegerszeget. A ferencvárosi szurkolók hasonló stílusban, trágár skandálásokkal illették a vendégeket. Súlyosbító körülményként esett latba, hogy a szurkolók fenti megnyilvánulásai után a hangosbemondó csak három esetben szólította fel sportszerű szurkolásra a nézőket.

Egy héttel ezelőtt, az MLSZ fegyelmi bizottságának ülése után több helyen ritkaságként, érdekességként említették a sajtóban, hogy az élvonal 14. fordulója után egyetlen klubot sem büntettek meg a szurkolóik miatt. Az MLSZ most pótolta az elmaradását… De vajon miért csak most? Budapesten újabban ilyen lassan terjed a hang?

Tárgyalás megtartása után a Diósgyőr–Ferencváros mérkőzésen nem engedélyezett reklám és politikai tartalmú molinó kihelyezése miatt a Diósgyőrre, mint visszaesőre kiszabott 500 ezer forint pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartották.

NB II

Mile Krisztián (Szolnok) 1, Soós János (Békéscsaba) 1, Balogh Zsolt (Békéscsaba) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Németh Zoltán edző (Sopron) írásbeli megrovásban részesült.

NB III

Csobánki Ádám (Budaörs) 1, Márton András (Nagyatád) 1, Balogh Zoltán (Tököl), mint visszaeső 3, Nagy Norbert (Tököl) 1, Nagy Ádám (Mosonmagyaróvár), mint visszaeső 2, Nyilas Elek (Soroksár) 1, Lazarus Celestine Chukwuebuka (Honvéd) 1, Kovács Márton (Dunaharaszti) 1, Szacskó László (Maglód), mint visszaeső 3, Gyurácz András (FTC) 2, Székesi Ádám (Hatvan) 1, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Varga Attila vezetőedző (Soroksár) a sportszakmai tevékenységtől 2013. szeptember 12-től kezdődően 3 hónapra szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

A BKV Előre – Dorog mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a BKV-t írásbeli figyelmeztetésben részesítették, szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt a Dorog soron következő idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésére szövetségi ellenőr küldését rendeli el a sportszervezet költségére.

A Hajdúböszörmény – DVSC-DEAC mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt az Hajdúböszörményt 50 ezer forint, a DVSC-t szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata miatt 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Az Egert Kövesfalvi István edzővel szembeni pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 70 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

Az Egert Tóth Dénes technikai igazgatóval szembeni pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

Olvasói sztorik