NB I

Politizáltak a győri szurkolók

Öt klubnak is fizetnie kell a drukkerek bekiabálásai miatt; Horváth Ferencet eltiltották.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága október 29-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Kádár Tamás (Diósgyőr) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Győri ETO – Puskás Akadémia mérkőzésen a hazai szurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató, politikai tartalmú rigmusok bekiabálása és rasszista megnyilvánulások) miatt a Győrt 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

Az MTK–Újpest mérkőzésen a vendégszurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és rasszista megnyilvánulások) miatt az Újpestet 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

Az MTK–Újpest mérkőzésen az újpesti szektorból, a Győr–Puskás meccsen a hazai táborból többször is olyan gyalázkodó rigmus hangzott fel, amely nemcsak megbotránkoztató, de amelynek – miután egy másik ország (Románia), nép (románok) tagjait ócsárolja – semmilyen köze nincs egy magyar bajnoki mérkőzéshez, és amelynek tartalma a fegyelmi szabályzat 101-es paragrafusába is ütközik.

A szigorúbb büntetés azért is indokolt, mert a FIFA, az UEFA és ezzel összhangban az MLSZ irányelvei szerint a vallásra, nemzetiségre, származásra tett becsmérlő megnyilvánulások minden formáját el kell tüntetni a futballstadionokból, sporteseményekről.

A Videoton – Bp. Honvéd mérkőzésen a hazai- és a vendégszurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató rigmusok bekiabálása) miatt a Videotont, mint visszaesőt, és a Honvédot, mint visszaesőt egyaránt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

Tárgyalás megtartása után Fótyik Dominik (Mezőkövesd) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását 2 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

Horváth Ferenc vezetőedző (Paks), mint visszaeső, reklamálásért, sportszerűtlen viselkedésért a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB II

Robson De Sousa Vasconcelos Goes (Cegléd) 2, Calvin Ali-Tolmbaye (Békéscsaba) 1, Tóth Máté (Sopron) 3, Szamosszegi Gábor (Tatabánya) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A ZTE-t Simon Antal vezetőedzővel szembeni pénzügyi kötelezettség késedelmes teljesítéséért 40 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A Zalaegerszeg–Gyirmót mérkőzésen a hazai szurkolók rendzavarásai (megbotránkoztató rigmusok bekiabálása) miatt a ZTE-t 50 ezer pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

NB III

Zimány Ádám (Putnok) 1, Horváth Tamás (Tiszaújváros) 4, Kozma Dániel (Veresegyház) 2, Kőkuti Tamás (Bölcske) 1, Prókai Péter (Maglód), mint visszaeső 2, Garai Krisztián (Nagyatád), mint visszaeső 2, Paluska Norbert (Tököl) 2, Huszty Dániel (Újbuda) 2, Dombó Dávid (Haladás) 1 és Hajós Krisztián (Mosonmagyaróvár) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Vígh Ferenc vezetőedző (Felsőtárkány) 200 ezer forint pénzbüntetést, Kenyó Zoltán vezetőedző (Újbuda) 2013. október 29-től kezdődően a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől 1 hónapra szóló eltiltást kapott.

Teremlabdarúgás

A Cső-Montage – Ferencváros NB II-es mérkőzésen egy vendégszurkoló rendbontása miatt az FTC két soron következő idegenbeli NB II-es bajnoki mérkőzésére 1-1 szövetségi ellenőrt küldenek az FTC költségére.

Olvasói sztorik