NB I

Mocskos parasztok: százezer!

Vasárnap a Videoton és az Újpest szurkolói is összekiabáltak némi pénzbüntetést a klubjuknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága október 8-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Pierre-Yves Ngawa (Újpest) 2, Horváth Tamás (Mezőkövesd) 2, Julian Jenner (Ferencváros) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Jenner a Bp. Honvéd elleni mérkőzést követően berúgta a Puskás-stadion egyik ajtaját a játékoskijáró közelében, ezért – bár a találkozó alatt nem állították ki – egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Érdekesség, hogy a közelmúltban a Videoton légiósa, Marco Caneira is berúgta az öltözőajtót Debrecenben, de őt két meccsre meszelték el.

A Videoton–Újpest mérkőzésen a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Videotont, mint visszaesőt 100 ezer forint, a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A Videoton-szurkolók többször, megbotránkoztató módon gyalázták az ellenfelet (például: mocskos lilák, újpesti parasztok), melyek elfogadhatatlanok labdarúgó-mérkőzésen. Ugyanezen a találkozón a vendég Újpest szektorában többször is olyan gyalázkodó rigmus hangzott fel, amely nemcsak megbotránkoztató, de amelynek – miután egy másik ország (Románia), nép (románok) tagjait ócsárolja – semmilyen köze nincs egy magyar bajnoki mérkőzéshez, és amelynek tartalma a fegyelmi szabályzat 101-es paragrafusába is ütközik. A szigorúbb büntetés azért is indokolt, mert a FIFA, az UEFA és ezzel összhangban az MLSZ irányelvei szerint a vallásra, nemzetiségre, származásra tett becsmérlő megnyilvánulások minden formáját el kell tüntetni a futballstadionokból, sporteseményekről.

Horváth Ferenc vezetőedző (Paks) írásbeli megrovásban részesült.

A Bp. Honvédot a Souleymane Tandiával szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárásban felmentették.

NB II

Szokol Zsolt (Nyíregyháza) 1, Tom Schulz (Vasas) 1, Kovács István (Tatabánya), mint visszaeső 2 és Pálvölgyi Balázs (Kisvárda) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Török Tamás (Andráshida) 1, Nagy Ádám (Mosonmagyaróvár) 1, Makai István (Körmend) 1, Kovács Szabolcs (Balatonfüred) 2, Botka Endre (Honvéd), mint visszaeső 3, Bornemissza István (Maglód) 2, Márk Krisztián (Szekszárd) 2, Tóth Szilveszter (Nyírbátor) 2, Honti Attila Zsolt (REAC) 1, Debreceni Dávid (REAC), mint visszaeső 2, Kerékgyártó Tamás (Putnok) 1, Hokk Ádám (Hajdúböszörmény) 1, Lovas Márton (Hajdúböszörmény) 1, Balogh Dénes (Felsőtárkány), mint visszaeső 2, Teplán János (Csepel) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Teremlabdarúgás

Horváth Norbert (Rákosmenti FC) 1, Végh Ariel (Újszeged) 2, Fülöp Tibor (Újszeged) 2, Sebestyén Dávid (Újpesti FC) 1 és Kozák Tamás (Asterix) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Dávid Zsolt elnök (Fehérvár Futsal) minden jellegű mérkőzésre vonatkozóan a sportszakmai tevékenységtől 2014. április 8-ig szóló eltiltást kapott, mert minősíthetetlen módon viselkedett a játékvezetővel szemben, erőszakos, sportszerűtlen magatartást tanúsított csapata mérkőzésén. Az ilyen viselkedéssel szemben a szövetség és annak fegyelmi bizottsága a legnagyobb szigorral lép fel.

Olvasói sztorik