NB I

A Fradi újabb kudarca

A Bp. Honvéd 2-1-re győzött a Ferencváros ellen a Puskás-stadionban rendezett rangadón.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló

Ferencvárosi TC – Bp. Honvéd 1-2 (1-1)
Puskás-stadion, 7500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
FTC: Jova – Gyömbér, Mateos, Gerson, Bönig – Jenner, Buzsáky (Csukics, a szünetben), Böde, Józsi (Valpoort, 61.), Holman – Diallo (Somalia, a szünetben). Edző: Ricardo Moniz
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade (Ikenne-King, 48.) – Job (Vernes, 76.), Godoy (Diarra, 65.), Hidi, Nagy G. – Daud, Vécsei. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Gyömbér (12.), illetve Alcibiade (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Fradiból sérülés miatt hiányzott Hidvégi Sándor és Leonardo, és az eltiltott Besics sem játszhatott. A kispestiek közül Lőrinczy Attila sérült. Az FTC-ben most először kapott helyet Buzsáky Ákos, aki 11 év elteltével játszott ismét magyar bajnoki meccset.

A 12. perc hozta az első helyzetet, és az első gól is: a Fradi szöglete után a kispestiek nem tudtak felszabadítani, a labda Gyömbér Gábor elé került, aki higgadtan a hálóba lőtt (1-0). A gól után a Honvéd játékosai próbálták tartani a labdát és lassítani a játékot. A 28. percben Ayub szabadrúgását Lovrics fejelte fölé nyolc méterről fölé. A 35. percben egy kispesti szögletet Lovrics közvetlen közelről nem találta el normálisan.

Túlságosan visszaállt a Ferencváros, és ezt megbüntette az ellenfél: a 37. percben egy újabb sarokrúgást követően Alcibiade hat méterről, védhetetlenül a kapuba fejelte (1-1). A 43. percben Holman került nagy helyzetbe, de nyolc méterről rosszul találta el a lepattanó labdát, ami így fölé ment. Az FTC eleinte uralta a játékot, a vezetést is megszerezte, aztán kiengedte a kezéből a kezdeményezést.

A folytatásban ismét Holman került ordító ziccerbe, de Kemenes nagyot védett, majd Böde közeli kísérletét blokkolták. Az 52. percben Hidi szabadrúgásából Baráth fejelt mellé az ötösről. Viharos kezdést produkált az FTC, mégis a Honvéd lőtte a gólt: az 53. percben Job beadását kivetődve mentette Jova, de a labda ismét a kispesti elé kerül, aki átívelt, Daud pedig a kaufa segítségével a hálóba lőtt (1-2).

A 58. percben Hidi Patrik húszméteres lövése zúgott el a Fradi kapuja felett. A hetvenedik perc után sorra rúgta a szögleteket az FTC, de ezekből nem alakult ki igazi veszély. A nyolcvanadik percben Böde melléről Kemenes ölébe pattant a labda. A hajrában a Ferencváros beadását követően Lovrics elcsúszott, Böde lövését viszont nagy bravúrral védte Kemenes.

A 87. percben Vécsei Bálint 35 méteres szabadrúgása suhant el a kapufa mellett. Szöglet lett a dologból, amelyet követően Hidi fejesét Jova védte.

– A Fradinak a vezetőgól után is megvoltak a helyzetei, az első félidőben uralta a játékot, egy pontrúgásból mégis gólt kapott. Ez a figyelmetlenségre vezethető vissza – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hrutka János, a Ferencváros egykori válogatott védője. – Nem szeretnék minden héten arról beszélni, hogy Adams tragikus esete miatt nem megfelelő a csapat koncentrációja, de ezt nem tudom másnak a számlájára írni. Az első felvonás végén, és a második rész elején is voltak helyzetek, de kimaradtak. Holman Dávidot az egyik legtehetségesebb magyar játékosnak tartom, de nagyon szembetűnő, hogy Debrecenben is hatalmas helyzeteket hibázott el, és most is. Meg kell tanulnia, hogy vannak olyan meccsek, amelyeken nem adódik sok helyzet, ezért azzal a kevéssel élni kell. A második félidőben nem találta a ritmus a Fradi, és hiába volt több helyzete, a Honvéd megérdemelten nyert. A Ferencvárosnál átprogramozásra van szükség, mert eddig a bajnoki cím volt a célkitűzés, de ez egyre távolabbinak tűnik. Sok hercehurca van a csapat körül, a szurkolók pedig ezúttal nem szurkoltak. Ez nem tesz jót a teljesítménynek, amikor úgyis lelki teher alatt kell játszani.

Olvasói sztorik