NB I

Itt a horogkereszt-ügy folytatása

Fradi-szigor: a klub illetékesei azonosították és örökre kitiltották a provokáció szereplőit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor péntek délben sajtótájékoztatót tartott, amelyen beszámolt róla, hogy a Ferencváros–Újpest meccsen „példátlan dolog, szervezett provokáció történt” az egyesület ellen.

Ahogy arról korábban a Rangadó.hu is beszámolt, a találkozó után ketten önkényuralmi, horogkeresztes zászlót mutattak fel tíz másodpercig, majd ezt lefotózták, feltették az internetre, valamint az MLSZ-nek is elküldték. Az akcióról videofelvétele van az FTC-nek, amelyen láthatóak a történtek. Ezzel kapcsolatban még aznap este megírták az ügyészségi feljelentést.

„Mivel nyilvánvaló, hogy ez egy tervezett akció volt, és kárt akartak okozni a Fradinak, mindent megtettünk azért, hogy elkapjuk az elkövetőket. Ez sikerült is, mindkét személyt azonosítottuk, és ezt eljuttattuk az ügyészséghez is. Az FTC pedig végérvényesen kitiltotta őket a mérkőzéseiről. Nyilvánvaló volt az ártó szándék, és mivel nagyon szeretjük a Fradit, így mindenkivel, aki hasonlót tesz, a legnagyobb elszántsággal járunk majd el” – mondta Kubatov Gábor klubelnök.

A Rangadó.hu a közelmúltban az üggyel kapcsolatban megkereste az FTC-t, a rendőrséget, az MLSZ-t, valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségét, de választ csak a labdarúgó-szövetségtől kaptunk.

Olvasói sztorik