NB I

Fradi: zárt kapu helyett 2 millió

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kétmillió forintos büntetést szabott ki az FTC-re a derbin történtek miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vasárnapi Ferencváros–Újpest derbi előtt, alatt és után is történtek rendbontások a stadionon kívül és belül egyaránt. A rohamrendőröknek a második félidőben meg kellett fékezniük a Fradi-szurkolókat, és erre lett volna szükség a lefújás után is, de ekkor nem álltak a helyzet magaslatán, ezért sokaknak sikerült beszaladniuk a pályára. Természetesen a Puskás Ferenc Stadionban történtek szolgáltatták a legnagyobb érdeklődéssel várt témát az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi ülésén…

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A Ferencváros–Újpest bajnoki rangadó nagy érdeklődést, és a találkozó időtartamának nagy részében sportszerű, jó hangulatot is hozott, ám a mérkőzés egyes szakaszaiban tapasztalható jelenségek elfogadhatatlanok egy futballmérkőzésen. Ezek távol állnak a sport és a labdarúgás szellemiségétől, a két nagy múlttal rendelkező budapesti klub és a magyar labdarúgás hagyományaitól.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a döntés meghozatalakor mérlegelte a cselekmények mellett, hogy a rendező Ferencváros ígéretet tett arra, hogy – a hatóságokkal közösen – azonosítja és felelősségre vonja a rendbontókat. A fegyelmi szankció ennek hiányában a mostaninál lényegesen szigorúbb is lehetett volna. Az MLSZ FEB minden esetben tekintettel van az érintett klubok együttműködési szándékára, felelősségteljes viselkedésére vagy annak hiányára is döntése meghozatalakor.

Az FTC–Újpest mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók rendzavarásai (pirotechnikai eszközök használata, bedobálása, megbotránkoztató rigmusok skandálása) és a nagyszámú hazai szurkoló nézők által elzárt területre történt behatolása miatt az FTC, mint visszaeső 2 millió forint pénzbüntetést kapott, továbbá elrendelték az FTC soron következő hazai NB I-es mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadion C-szektorának, és az M-től S-ig tartó szektorainak lezárását is.

A FEB a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, pirotechnikai eszköz használata és rendbontások elkövetése (székek feltépése, bedobálása, kordonok megbontása és dobálása) miatt az Újpestet 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A bizottság a következő szervezési, biztonsági, rendezési hiányosságok miatt határozott büntetésről a visszaeső Ferencvárossal szemben: a beléptetés nem megfelelő módon történt, különös tekintettel a nézőtérre bejuttatott, és ott nagy mennyiségben használt nem engedélyezett pirotechnikai eszközre. A mérkőzés közben előbb két fő, majd mintegy ötven fő jutott be a szurkolók elől elzárt területre, a futópályára, és ez kiváltotta a mérkőzés kétperces szüneteltetését, majd a találkozó lefújását követően több százan léptek a játéktérre zömmel a büntetésben érintett szektorokból. Szintén ezen helyekről hangzott fel legtöbbet az a számtalan gyalázkodó, trágár, megbotránkoztató és elítélendő rigmus, amelyek különösen ilyen tömeges és visszatérő formában nem fogadhatóak el sporteseményen.

A Diósgyőr–Honvéd mérkőzésen a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és a versenykiírás hangosításra vonatkozó előírásának megsértése miatt a Diósgyőrt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, és elrendelték, hogy a sportszervezet soron következő hazai NB I-es mérkőzésén szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeit viselje.

A diósgyőri klub több rendezési hiányosságot követett el. A hazai drukkerek egy része megbotránkoztató, gyalázkodó rigmusokat kántált – mások mellett – a kispesti klubbal és annak szurkolóival szemben, a hangosbemondó használata nem a szabályozásnak megfelelő módon történt.

Marko Ranilovics (Kaposvár) 1, Margitics Andor (Puskás FC) 1, Vági András (Diósgyőr) 2, Zoran Supics (Lombard) 2 és Fehér Zoltán (Haladás) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB II

Miklósvári János (Cegléd) 1, Engel Alex (Vasas) 2, Pécseli Szilárd (Siófok) 2 és Máté I Péter (ZTE) 3 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Hock Zsolt orvos (Siófok) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Karácsony Dávid (Jászapáti) 1, Hibó Imre (Hatvan) 1, Füredi Szabolcs (Orosháza) 1, Bálint Dávid (Orosháza) 1, Schultz Levente (Dorog) 1, Fürjes Ádám (Dorog) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Kindl István vezetőedző (Bölcske) írásbeli megrovásban részesült, Miskei Attila vezetőedző (Dorog) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Teremlabdarúgás

Tárgyalás megtartása után Temesi Norbert és Fekete Róbert (mindkettő Dunakeszi) korábbi 2 illetve 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Olvasói sztorik