NB I

Hat szurkolót kitiltott a Fradi

Az FTC fél évre kitiltott hat embert a hazai és az idegenbeli meccseiről a transzparens-ügy miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros elnöksége hat szurkolót fél évre kitiltott a labdarúgócsapat hazai, illetve idegenbeli mérkőzéseiről azok közül, akik az augusztus 17-i, MTK elleni bajnokin az „In memoriam Csatáry László” molinóval a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékeztek.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a találkozót követően tett felhívására – miszerint jelentkezzenek azok, akik ezt a feliratot készítették vagy tartották, és vállalják a felelősséget – mindössze egyetlen drukker jelentkezett, az ő, szintén féléves büntetését egy évre felfüggesztették. Kubatov Gábor hozzátette: amennyiben az eltiltott szurkolók valamilyen módon mégis bejutnak a Puskás Ferenc Stadionba, akkor büntetésük duplázódik.

Az elnök a vasárnapi Újpest elleni bajnokin történt rendbontásokról is beszélt. Elmondta, a klubnál már megkezdték azoknak a drukkereknek a beazonosítását, akik a 85. percben a kordont átszakítva megindultak a lila-fehérek táborának irányába, ám a rohamrendőrök visszaterelték őket. Mint mondta, egy nap alatt 13 rendbontót már beazonosítottak, ám a keresés egyelőre még zajlik. Az elnök jelezte, a klub fellebbezni fog a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának a szektorbezárásokról szóló döntése ellen.

A rendőrség a hétvégi meccs óta három főt állított elő garázdaság, egy főt hivatalos személy elleni erőszak miatt, további egy személy ellen pedig intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt feljelentést tettek.

– A Ferencváros bajnok akar lenni, ehhez szurkolókra van szükség, de nem olyanokra, akik kárt okoznak – nyilatkozta Kubatov Gábor, hozzátéve, a klub elvégzett egy közvélemény-kutatást, s a 27 672 megkérdezett 82,1 százaléka úgy gondolja, hogy a rendbontókat ki kell tiltani a stadionból.

Az MLSZ a Csatáryra emlékező molinó miatt 800 ezer, az Újpest elleni rangadón történtek okán pedig kétmilliós forintos pénzbírságot szabott ki a Ferencvárosra.

Olvasói sztorik