NB I

A rendőrség tette a dolgát

A focin kívül – úgy tűnik fel – a futballmérkőzések rendőri biztosításához is mindenki ért...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sportról szóló 2004. évi I. törvény 66. § rendelkezése szerint a rend fenntartásáért a sportrendezvény helyszínén a rendezvény szervezője és rendezője egyetemlegesen felelős. A rendőrség a sportrendezvény biztosítási feladatait a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény, a sportról szóló 2004. évi I. törvény, valamint a sportrendezvények biztonságáról szóló 54/2004. (III. 31.) Korm. rendelet alapján látja el. Amíg a szurkolói magatartás a sportrendezvényt vagy a résztvevőket nem veszélyezteti, a rendőrség nem avatkozik közbe. Abban az esetben, amikor a mérkőzés folytatására, a játékosok, a résztvevők, a nézők testi épségére már kiható rendellenes esemény történik, a rendőrségnek közbe kell lépnie.

A Puskás Ferenc Stadionban 2013. szeptember 22-én megrendezett Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkőzésen a szurkolók kisebb csoportjai több alkalommal rázták a kerítést, illetve annak elmozdítására is kísérletet tettek, de a rendezők felszólítására reagáltak, így a rendezők sikerrel akadályozták meg a nagyobb rendbontást, a nézők pályára való bejutását.

Amikor a rendőri biztosítás parancsnoka észlelte, hogy a szurkolók átlépték a kerítés vonalát, és a biztonsági szolgálat nem képes a rendet helyreállítani, haladéktalanul a pályára vezényelte a megfelelő rendőri erőt. A rendőrség megakadályozta a két szurkolói csoport összetűzését, személyi sérülés illetve vagyoni kár kialakulását. A rendőrség a nézőket rövid időn belül visszaszorította a lelátóra, helyreállította a rendet.

A rendőrség tette a dolgát. Időben; törvényesen; szakszerűen, az arányosság követelményeinek és a fokozatosság elvének maradéktalan betartásával – írja az ORFK Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon.

Olvasói sztorik