NB I

Megbüntették a Lombard tulajdonosát

Az MLSZ fegyelmi bizottsága nem ment el szó nélküli a Pápa–Videoton meccs balhéja mellett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Szántai Levente (Mezőkövesd) 1, Alekszandar Trninics (DVSC) 1, Muhamed Besics (Ferencváros) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az Újpest–Pécs mérkőzésen a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik. Az újpesti szurkolók jól hallhatóan, hosszabb ideig a Ferencvárossal kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak a mérkőzésen.

A Paks–Mezőkövesd mérkőzésen a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt a Mezőkövesdet írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

Bíró Péter ügyvezető (Lombard) 100 ezer forint pénzbüntetésben részesült, Glatz Lajos technikai vezető (Lombard) a játékvezető megsértéséért a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott a játék. A klubok vezetőinek, valamint a sportszakembereknek különösen nagy a felelősségük a sportszerűség betartásában a futballpályákon. Az MLSZ a vezetőktől és a sportszakemberektől (edzők, játékosok, játékvezetők) a jövőben is a legnagyobb partnerséget várja el, mert csak együttműködő, sportszerű közegben lehet magas színvonalú, kizárólag a labdarúgás sportszerű oldalát mutató mérkőzéseket rendezni. Különösen igaz ez a professzionális bajnokságokban szereplő, és így a helyszínen és a tévé képernyői előtt tömegek által követett vezetők, sportszakemberek esetében.

Véber György vezetőedző (Mezőkövesd) írásbeli megrovásban részesült, mert a paksi mérkőzést követően nem nyilatkozott a sajtónak. A vezetőedzők részéről a média – és ezzel közvetve a nézők – kiszolgálása kötelezettsége, és egyben a klubjával közös érdeke is.

Tárgyalás megtartása után Vági András (Diósgyőr) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

NB II

Radványi Dávid (Békéscsaba) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Pécseli Szilárd (Siófok) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

NB III

Horváth Ádám (Mosonmagyaróvár) 2, Vörös Dávid (Újbuda) 1, Varga Zoltán (Körmend) 1, Balogh Zoltán (Tököl) 3, Berkó Ádám (Dorog) 1, Lajer Gábor (Dorog) 1, Szacskó László (Maglód) 3, Prókai Péter (Maglód) 1, Márton Erik (Szekszárd) 1, Jankovics Zsolt (Fehérvár) 5, Sipos Tamás (Cigánd) 2, Monyók Péter (Cigánd) 3, Szűcs Ádám (Ebes) 3 és Fodor Péter (Tiszaújváros) 3 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Hollik András edző (Tököl) a kispadtól és az öltözőtől 3, Mátyus János vezetőedző (REAC), mint visszaeső a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Varga Attila vezetőedző (Soroksár) írásbeli megrovásban részesült.

A Cigánd–Ferencváros II mérkőzés lefújása után a mérkőzés asszisztensének inzultálása miatt a Cigánd írásbeli figyelmeztetésben részesült, a Bölcske–Soroksár mérkőzés után a játékvezetők inzultálása miatt a Bölcskét kötelezik, hogy a soron következő 2 haza mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

Teremlabdarúgás

Gieber Gyula (Nagymaros) 3, Szabó Zsolt (Rákosmenti FC) 1, Pataki Sándor (Újszeged) 1 és Bényi Kálmán (Veszprém) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik