Hírek

Mélyponton az Újpest

A Videoton 3-0-ra győzött a negyven percen keresztül emberhátrányban játszó Újpest ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Videoton FC – Újpest FC 3-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3300 néző. Játékvezető: Kassai
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Sándor Gy., V. Gomes – Nildo, Kleinheisler (Álvarez, 73.), Paraibá (Gyurcsó, 73.) – Zé Luis (Torghelle). Edző: José Gomes
Újpest: Balajcza – Ngawa, Vermes, Juanan, Antón – Szuljics (Szankovics, a szünetben), Vasziljevics, Balogh B., Simon K. – Sztaniszavljevics (Litauszki, 53.) – Tshibuabua (Lázár B., a szünetben). Edző: Kozma István, Marc Leliévre
Gólszerzők: Zé Luis (48., 66.), Kleinheisler (53.)
Kiállítva: Ngawa (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újpestiektől hiányzott a sérült Ahjupera és Kabát Péter, illetve a csapat csak egy kapussal érkezett. A fiatal szerb hálóőrnek továbbra sincs játékengedélye, Banai Dávidnál pedig magas vérnyomást diagnosztizáltak, így nem is edzhet. A fehérváriak csatára, Nemanja Nikolics mandulagyulladással bajlódott, Kovács István pedig továbbra sem épült fel. A hazaiaknál három, a vendégeknél négy magyar játékos szerepelt a kezdőben…

Kiegyenlített játékkal kezdődött a meccs, kevés volt a helyzet. A tízedik percben Kleinheisler egészpályás szólót mutatott be, majd a lövése csupán centikkel ment a kapu mellé. A folytatásban még inkább rákapcsolt a Videoton: előbb Kleinheisler lövését védte lábbal Balajcza, Nildo ismétlése viszont nagyon pontatlan volt. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a listavezető, de leginkább mezőnyjátékkal telt az idő, és gól nélkül ért véget az első félidő.

A 48. percben Nildo indítása után Zé Luis lefutotta Vermest, és a hálóba lőtt (1-0). Az 51. percben Ngawa felrúgta a gólhelyzetben lévő Nildót a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető kiállította, és büntetőt ítélt a Videotonnak, amit Zé Luis a kapufára lőtt. Két perccel később Kleinheisler lövése a hálóba vágódott (2-0). Ezután az Újpest teljesen beszorult saját térfelére.

A 66. percben Nildo beadását röviden vágták ki az újpestiek, a támadást kísérő Zé Luis pedig a hálóba lőtt (3-0). Háromgólos előnyben sem álltak le a hazaiak, de a 78. percben majdnem szépített az Újpest, ám Simon Krisztián az oldalhálóba lőtt. A 82. percben Szolnoki Roland lövését védte vetődve Balajcza. Négy perccel később Gyurcsó bombáját védte a vendégkapus, majd Nildo ismételt, sikertelenül.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa elemzte:

Az első félidőben alapvetően meghatározta az Újpest támadójátékának hatékonyságát Kabát Péter és Ahjupera hiánya. A huszonötödik percben volt az első, és egyben utolsó kapura lövésük. A Videoton lassú, körülményes és ötlettelen volt. Kevés mozgással játszottak a hazaiak, ezért nem tudtak helyzetet kialakítani. Unalmas és ötlettelen volt a játék.

A második felvonásban tíz perc alatt több esemény történt, mint az első periódusban összesen. A kiállítással el is dőlt a mérkőzés, és a továbbiakban már csak az volt a kérdés, erőlteti-e a góllövést, vagy csak szórakozik. Végül szórakozva is rúgtak még egy gólt, és közönségszórakoztató, látványos játékkal növelték előnyüket a tabellán.

Olvasói sztorik