NB I

Fizethet az Újpest

Az MLSZ változatlanul fenntartotta a lilákra kiszabott pénzbüntetést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága november 12-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Lubos Hajdúch (Puskás FC) 2 és Dusan Vasziljevics (Újpest) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az Újpestet a licencszabályzat megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

Márton Gábor edző (PMFC) írásbeli megrovásban részesült.

Tárgyalása megtartása után az MTK – Újpest FC mérkőzésen a vendégszurkolók cselekményei miatt az Újpesttel szemben kiszabott korábbi, 400 ezer forintos pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartották.

NB II

Urbán Gábor (Dunaújváros) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Ferkó Ádám (Budaörs), mint visszaeső 3, Németh Gábor (Dunaharaszti) 2, Kocsis Ferenc (Soroksár) 1, Dombai Viktor (Szeged 2011) 1, Kéri Tamás (Szeged 2011) 1, Lőrinczy Soma (ESMTK) 1, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Király József technikai vezető (Maglód) a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2013. november 12-től kezdődően 1 évre szóló, Varga Attila vezetőedző (Soroksár) a sportszakmai tevékenységtől 2013. szeptember 12-től kezdődően 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

Varga Attila a 2013. november 9-én lejátszott Soroksár – Gyula NB III-as mérkőzésen becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartást tanúsított, mikor több alkalommal is sértő, az ellenfél román edzőjét és játékosait ócsároló bekiabálásokkal zavarta meg a meccset, ezért a játékvezető a kispadról elküldte. Az FT súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sportszakember az FSZ 14. § (3) bekezdése alapján visszaesőnek minősül.

Király József 2013. november 9-én lejátszott Maglód – RKSK NB III-as mérkőzésen a játékvezetők személyére súlyosan sértő kifejezést használt, ezért a játékvezető a kispadról elküldte. Levonulás közben a játékvezető személyére ismételten súlyosan sértő kifejezést használt. A mérkőzés lefújása után Király József a játékvezető öltözőbe ment és ott számon kérte a játékvezetőkön a kispadról történt elküldését, majd kifogásolta a játékvezetői jelentésbe írtakat. Miután a játékvezető nem módosította a jelentésében írtakat, őt két kézzel mellkason lökte, az egyik asszisztenst pedig közepes erősséggel, ököllel, vállon ütötte. Az öltöző elhagyásakor az ajtót a játékvezetőkre csapta, amelynek eredményeképpen az öltöző ablaka kitört.

MLSZ eltökélt abban, hogy labdarúgás minden szintjéről száműzze a sportemberhez nem méltó, erőszakos viselkedést, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az ilyen magatartást tanúsító sportszakemberek, játékosok súlyos büntetésben részesüljenek. A sportszakemberekkel szemben is alapvető követelmény, hogy mellőzzék a sportszerűtlen, pláne erőszakos magatartást, mert nem csak a lelátón igaz, hogy a gyűlölet nem pálya!

Tárgyalás megtartása után Tóth Márton (Dabas) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Tárgyalás megtartása után Vigh Ferenc (Felsőtárkány) vezetőedző ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.

Teremlabdarúgás

Burzi Attila (Vác) 1, Benkó Bence (Vác) 1, Öreglaki Norbert (MAFC) 1, Sámson Zoltán (Aramis) 1, Szabó Zoltán (MAFC) 5, Hegedűs János (Törökbálint) 1, Kistájer Ottó Zoltán (Újpest FC) 2, Kovács Arnold (Nagymaros) 1, Bozsó László (Törökszentmiklós) 1, Bagó Gábor (Göcsej) 4, Oravecz Tamás (Asterix) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Guillermo Martinez Orihauela edző (ETO Futsal) írásbeli megrovásban részesült, Molnár Attila edző (ETO Futsal) a kispadtól és az öltözőtől 3, Fehér Zsolt vezetőedző (Dunakeszi) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő férfi futsal NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Schmidt Gábor (Göcsej) és Papp Tamás (Göcsej) 2013. november 12-től kezdődően a mérkőzésen való részvételtől 5 illetve 3 hónapra szóló eltiltásban részesült.

Papp Tamás a 2013. november 5-én lejátszott Asterix – Göcsej SK NB II-es férfi futsal bajnoki mérkőzésen a játékvezető személyre sértő megjegyzést tett, ezért a játékvezető kiállította. A kiállítást követően a játékos közelről egy fejelő mozdulatot tett a játékvezető felé, miközben a játékvezetőt megfenyegette és személyére súlyosan sértő kifejezést használt. A játékteret csak vonakodva hagyta el, e miatt percekig állt a játék. Schmidt Gábor ugyanezen a mérkőzésen kiállítását követően, a játéktérről való levonulás közben bal kezével a játékvezetőt hason ütötte, majd elhagyta a játékteret. Akárcsak a fentebbi súlyos büntetésnél, itt is igaz: az MLSZ eltökélt abban, hogy labdarúgás minden szintjéről száműzze a sportemberhez nem méltó, erőszakos viselkedést, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az ilyen magatartást tanúsító sportszakemberek, játékosok súlyos büntetésben részesüljenek.

A Göcsej SK három labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen viselkedéséért 30 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Olvasói sztorik