NB I

Öngólt lőtt a Fradi csoda-spanyolja

A Pécs 2-1-re nyert a Ferencváros ellen a Puskás-stadionban az élvonal 16. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Ferencvárosi TC – Pécsi MFC-Matias 1-2 (1-2)
Puskás-stadion, 3500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
FTC: Jova – Gerson, Besics, Mateos, Bönig – Jovanovics (Valpoort, 83.), Gyömbér – Somalia, Böde, Jenner – Diallo (Tuijp, 92.). Edző: Ricardo Moniz
PMFC: Dibusz – Fodor F., Balogh B., Romics, Uzoma – Szatmári, Koller, Fröhlich (Márkvárt, 59.), Mohl, Kővári (Wittrédi, 72.) – Pölöskey (Nagy J., 81.). Edző: Lőrincz Emil
Gólszerzők: Böde (6.), illetve Mateos (öngól 13.), Koller (tizenegyesből 40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Fradiból a brazil Leonardo, valamint Hidvégi Sándor és Buzsáky Ákos is hiányzott, pécsi oldalon Grumics és Horváth Adrián nem játszhatott.

A hatodik percben Jenner szabadrúgása után Böde lőtt a hálóba, Dibusz Dénes már csak a gólvonalon túl tudta megkaparintani a labdát (1-0). A fővárosiak a gól után sem fogták vissza magukat, továbbra is támadtak, a 13. percben meg is szerezték második találatukat, mégis egyenlített a Pécs… A ritka ellenakciók egyike során ugyanis Mateos menteni akart Kővári Róbert elől, de a kimozduló Jova Levente fölött hajszálpontosan a saját kapujába ívelt (1-1). A Real Madridtól nagy csinnadrattával igazolt spanyol védőnek nem ez volt az első „bénázása” rövid magyarországi karrierje során.

A 17. percben Fröhlich, egy perccel később pedig Böde lőtt a kapu mellé. A 27. percben Jenner beívelése után Gerson fejelt, de Dibusz nagyot nyújtózott, és szögletre mentett. A pécsiek egyenlítése után kiegyenlítetté vált a játék, mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek. Besics buktatta Pölöskey Pétert a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt a vendégeknek. A 33. percben Jenner beadását Böde fejelte hét méterről Dibusz Dénes kezébe.

A Fradi beívelései mindig veszélyesek voltak, mégis a PMFC szerzett újabb gólt. A 39. percben Kővári elesett Bönig mellett a tizenhatoson belül, ezért a bíró büntetőt ítélt, amit Koller Krisztián végzett el. A labda Jova kezéről a kapufára, onnan pedig a hálóba pattant (1-2). A 43. percben Fröhlich őrdöngős cselei után Pölöskey fejesét kellett bravúrral védenie az FTC kapusának.

A második felvonást is a hazaiak kezdték aktívabban, ami nem csoda, hiszen ők voltak hátrányban, tehát nekik volt sürgősebb. Mezőnyfölényt alakítottak ki, beíveléseik továbbra is veszélyesek voltak, de konkrét ziccereket nem alakítottak ki. A pécsi védelem és Dibusz kapus állták a sarat, de a labda szinte mindig ott pattogott a tizenhatosuk környékén, vagy azon belül. Teljesen egyoldalúvá vált a játék, a baranyaiak kizárólag a védekezéssel törődtek.

A nyolcvanadik percben Jenner veszélyes lövését védte Dibusz. Az utolsó tíz percben is voltak ígéretes lehetőségei a házigazdának, de mindegyik kimaradt. A Pécs tovább folytatta sikersorozatát, és ezzel a szerencsés győzelemmel megelőzte a Fradit a tabellán.

– Az első félidőben a Pécs sokkal szervezettebben, taktikusabban futballozott védekezésben és támadásban is. A Fradi védelme nagyon könnyen átjátszható, a támadójátékuk pedig csak a beívelésekből és a belövöldözésekből áll, ezért szerepelnek így – mondta a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a Pécs egykori kiváló játékosa. – Ha az első felvonásban a PMFC bátrabban passzol, vagy Pölöskey Péter nem követ el annyi technikai hibát, korábban eldönthette volna a mérkőzést a vendégcsapat. A második félidőben annyiban változott a helyzet, hogy kevesebbet birtokolták a labdát a pécsiek, és túlzottan hátrahúzódtak. Megértem, hiszen azért csinálták, hogy a beíveléseknél Dibusz Dénesnek tudjanak segíteni, mert három-négy jól fejelő játékosa van a Fradinak. Megérdemelten nyert a Pécs, bár a szünet után sokkal agresszívebben játszott az FTC. Az első játékrészben gyorsan vezetést szereztek, majd nagyon kényelmesre vették a figurát.

Olvasói sztorik