NB I

Bombameglepetés lett a bombákból

A Pécs gyönyörű gólokkal győzött 5-2-re a bajnoki címvédő Győri ETO otthonában a 19. fordulóban.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Győri ETO FC – Pécsi MFC-Matias 2-5 (1-2)
Győr, 2000 néző. Játékvezető: Kassai
Győr: Kamenar – Wolfe, Sztanisics, Kamber, Völgyi – Pátkai, Kalmár, Rudolf G. – Dudás (Martínez, 67.), Strestik (Burgos, 67.), Varga R. (Andrics, 65.). Edző: Horváth Ferenc
Pécs: Gőcze – Nagy J., Fodor F., Romics, Mohl (Beke, 86.) – Koller, Márkvárt, Kővári, Wittrédi (Horváth A., a szünetben) – Szatmári, Pölöskey (Perics, 63.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Kalmár (22.), Wolfe (49.), illetve Pölöskey (4.), Szatmári (9.), Koller (51., 87. – a másodikat tizenegyesből), Kővári (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét edző támadószellemű összeállításban küldte pályára csapatát. A vendégek közül Balogh Béla, a hazaiaktól pedig Lipták Zoltán, Svec és Lang Ádám hiányzott eltiltás miatt.

A negyedik percben a semmiből megszerezték a vezetést a pécsiek: Pölöskey kapott labdát a tizenhatoson belül, Kamber mellett kivitte a vonalon kívülre, majd félfordulatból a hálóba bombázott (0-1). Mintha leforrázták volna a győrieket, de öt perccel később jött az újabb csapás: Pölöskey a felezővonalról indult a szélen, majd Wolfe mellett kiugró Szatmári Lórándot indította, aki 14 méterről, nagy erővel a léc alá lőtt (0-2).

Ezt a bajnokcsapat sem hagyhatta annyiban, a folytatásban rendezte a sorait, és mezőnyfölényt alakított ki, majd a 22. percben szépített: Varga Roland összeütközött a tizenhatoson belül, de az ötödön kívül Gőcze Gergővel, a játékvezető nem fújt, a labda felperdült, az üresen maradó Kalmár Zsolt pedig zavartalanul fejelhetett öt méterről a kapu közepébe (1-2).

A 32. percben egy hazai szöglet után Strestík egy méterről nem tudott rendesen fejelni, ezért odalett a nagy lehetőség. A 44. percben Mohl Dávid szabadrúgása az oldalhálóban landolt, a szünet előtt is ő próbálkozott, de újabb szabadrúgása a keresztlécen csattant.

A szünet után Szatmári veszélyes beadásából Pölöskey szerezhetett volna gólt, de Sztanisics az utolsó pillanatban szögletre mentett. A másik oldalon Völgyi szöglete után Wolfe fejelt a hálóba (2-2). Az 51. percben Szatmári remek labdát adott a tizenhatoson belül beinduló Koller Krisztiánnak, és higgadtan a kapuba lőtt (2-3). Az akció úgy indult, hogy Koller és Pátkai összerúgott, ezért a hazaiak vitatták a találat jogosságát, de nem történt szabálytalanság az esetnél.

A 63. percben Dudás lövését védte Gőcze, a másik oldalon viszont újabb gól született: Szatmári, Koller és Márkvárt olyan pontosan és gyorsan passzolta ki a győri védelmet, mintha a Bayern München játszana a Jászfelsőszentgyörgy csapatával, a befejezőember pedig ezúttal az őrizetlenül érkező Kővári Róbert volt (2-4).

A 81. percben Martínez közeli, erős lövését bravúrral védte Gőcze. A 86. percben hat győri védekezett két pécsivel szemben, Völgyinek mégis el kellett rántania Kollert, ezért Kassai büntetőt ítélt. A sértett lövése Kamenár hasa alatt csúszott a hálóba (2-5). A folytatásban Rudolf Gergely bombáját védte Gőcze, aki a szöglet után is nagyot mentett.

– Számítottam rá, hogy nagyon jó meccs lesz, de arra nem, hogy ennyire… Mindkét csapatnak köszönhető, hogy így alakult – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – A Pécs alapvetően azért győzött, mert az első tíz percben a két adódó lehetőségét belőtte. Az első szerencsés, szép találat volt. A második előtt nem tudom, hogy volt-e les, de az biztos, hogy Wolfenak határozottabban közbe kellett volna lépnie. A pécsiek jól váltottak ritmust, mentek, mint az örült, nagyon jól támadtak le. A győriek hibára kényszerítették ellenfelüket, de a ritmusváltások hiányoztak. Nem volt vezéregyéniség, és sok volt a labdaveszés, de ez mindkét oldalra igaz. Fejetlen volt a hazai csapat, és sok hibával játszott. Rudolfnak nem szabad visszalépnie harminc-negyven mert, tízből nyolc labdát elpasszol. Ez többet árt a csapatnak, mint amennyit használ. Jó meccs volt, kívánom, hogy sok ilyen legyen, bár nagy volt a hibaszázalék. Először a beíveléseket erőltették a győriek, de pontatlannak bizonyultak, és nem akartak lemenni az alapvonalig. Aztán lehiggadtak, járatták, körbeadogatták a labdát, de a Pécs nagyon jól betömörült, és amikor ritmust kellett volna váltani, jöttek a hibás passzok. Törvényszerű, hogy az új játékrendszerbe egyelőre hibák csúsznak.

Olvasói sztorik