NB I

Pécsi gól 609 perc után

Pölöskey Péter hosszú böjtnek vetett véget húsvét előtt; a PMFC 1-1-et játszott a Puskás Akadémia ellen, Székesfehérváron.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Puskás Akadémia FC – Pécsi MFC-Matias 1-1 (1-1)
Székesfehérvár, 200 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Puskás FC: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Farkas N. (Nagy Zs., 87.), Fabio – Tóth I B., Polonkai, Szakály D. (Denkovics, 71.), Czvitkovics, Gallardo (Tóth L., 79.) – Tischler. Edző: Benczés Miklós
PMFC: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romics, Mohl – Horváth A., Kővári (Wittrédi, 58.), Szatmári, Márkvárt (Zsdrál, 92.) – Városi (Bailo, 86.), Pölöskey. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Szakály D. (tizenegyesből 6.), illetve Pölöskey (24.)
Kiállítva: Pölöskey (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek utolsó hazai mérkőzését a székesfehérvári albérletben a Puskás Akadémia, amely legközelebb már új otthonában, Felcsúton fogadja ellenfelét. A Mezőkövesd és a Diósgyőr elleni sikerek után két vereség következett, de a pécsiek sem várhatták jobb formában a találkozót. Lencse László, Tóth II Balázs, Lorentz Márton, Margitics Andor, Tamás Márk és Szekeres Adrián hiányzott, de a friss szerzemény, Szélesi Zoltán a kezdőcsapatban kapott helyet. A vendég baranyaiaknál Koller Krisztián, Fodor Ferenc és Fröhlich Roland nem játszhatott.

Az ötödik percben Szakály Dénes passza után Tischler Patrik elesett a tizenhatoson belül Danijel Romics szorításában, ezért a játékvezető – túlzott szigorúsággal – büntetőt ítélt, amit Szakály magabiztosan értékesített (1-0). A 12. percben egy szabadrúgás után Mohl Dávid arasznyival a keresztléc fölé lőtt. A 24. percben Kővári passza után Pölöskey a tizenhatoson belül lefordult a védőjéről, majd a hálóba lőtt. A labda érintette Hajdúch kezét, de hárítani nem tudott (1-1).

A pécsiek 609 perc után szereztek ismét gólt tétmérkőzésen! Legutóbb március 16-án, az MTK ellen találtak be, azóta játszottak négy bajnoki, egy Ligakupa- és egy Magyar Kupa-meccset.

Két perc múlva Mohl beadását Pölöskey közvetlen közelről kapura fejelte, Hajdúch reflexmozdulattal védett, a kipattanót Városi értékesíthette volna, de nem találta el jól. A 31. percben egy felcsúti szöglet után Szélesi közelről, nagy helyzetben a keresztléc fölé fejelt. A 39. percben a tizenhatoson belül teljesen egyedül várakozó Tischler kapott labdát, talán ő maga is meglepődött, hogy nem intett lest a partjelző, ezért közvetlen közelről Gőcze kapusba lőtt, majd a visszapattanót szintén. A 44. percben Tischler újabb nagy ziccert hagyott ki: ezúttal nem erőből próbálta megoldani a helyzetet, átemelte a labdát a kapus fölött, de a háló tetején landolt.

A második félidő is jó iramban kezdődött, mindkét csapat gyakori látogató volt ellenfele tizenhatosán belül. Gallardo rendkívül veszélyesen játszott, ő volt a hazai akciók motorja. A hetvenedik percben Pölöskey a földre került a tizenhatoson belül, de a játékvezető szerint Vaszicsku nem volt szabálytalan. Egy perccel később Wittrédi beadását Pölöskey továbbadta, az egyes-egyedül érkező Szatmári viszont óriási helyzetben a kapu fölé bombázott. A 79. percben Szatmári szöglete után veszélyesen suhant el a labda a kapu előtt, azonban Mohl és Pölöskey sem tudott beleérni a gólvonal előtt.

Három perc múlva Czvitkovics lövését vetődve védte Gőcze. A 84. percben Pölöskey kézzel vette le a labdát a tizenhatoson belül, majd a hálóba lőtt. A gól természetesen érvénytelen volt, a játékvezető által felmutatott piros lap viszont nagyon is érvényes! Az emberelőnyben játszót felcsútiak nem tudták megszerezni a győztes gólt, úgyhogy döntetlennel búcsúztak a fehérvári albérlettől.

– Élvezhető mérkőzés volt! Kicsit álmosan kezdett a Pécs, de a Puskás Akadémia nem tudta kihasználni, hogy hamar vezetést szerzett. Felébredtek a pécsiek, és egálos félidőt produkáltak, bár inkább a hazaiak akarata érvényesült. A második felvonásban a vendégek kontrollálták jobban a játékot, de mindkét fél elmondhatja, hogy számára több volt ebben a meccsben, mert komoly helyzeteket hagytak ki. Nem egyszerű dolog soha nem látott védelemmel játszani, ráadásul a legjobb formában lévő támadó, Lencse László nélkül. A pécsiek előtt le a kalappal, hogy az ismert körülmények ellenére ilyen játékot tudtak nyújtani. Az eredmény szerintem igazságos – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia és a Videoton korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik