NB I

„Ne hívogass!” – mondta a tulajdonos

A szabadon igazolható Szélesi Zoltán napokon belül aláírhatja a szerződését új klubjánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bíróságon fog folytatódni Szélesi Zoltán furcsán alakuló újpesti munkaügye. Mint emlékezetes, a klub licencátadásakor a labdarúgóknak új munkaszerződést kellett aláírniuk az Újpest 1885 Kft-vel, így biztosítva, hogy a csapat játékosai folytatni tudják a bajnokságot. Így történt Szélesi esetében is. A procedúra során előbb megszüntették a régi kontraktusokat, majd a játékosok – Szélesivel együtt – aláírták az új szerződésüket.

– Szerettem volna egy példányt kapni az új szerződésemből, de Gyarmati Eszter ügyvezető nem adott belőle, mondván, hogy azokat egyszerre fogja aláírni a klubtulajdonos, és a saját példányukat csak utána kapják meg a játékosok – idézi Szélesi Zoltánt a HLSZ honlapja. – Az első meglepetés akkor ért, amikor a Szombathelyre való induláskor megtudtam, hogy nem számítanak rám a Haladás elleni bajnokin. Persze, próbáltam utánajárni a dolgoknak, de sikertelenül… Hétfőn a büfében találkoztam Roderick Duchatelet úrral, aki először felháborodva megkért, hogy ne hívogassam őt, majd tájékoztatott, hogy a jogi képviselőmmel közölni fogják a klub velem kapcsolatos álláspontját. Végső soron az történt, hogy a klubtulajdonos kihasználta az adódó szituációt, és a régi szerződésem megszüntetése után nem írta alá az újat. Egyébként nem is értem, hogyan lehetséges ez, nem gondoltam volna, hogy ezt így megcsinálhatják velem. Az ügynek folytatása lesz, már megtettem a jogi lépéseket a klub méltánytalan eljárása miatt. Jelenleg szabadon igazolható vagyok, napokon belül aláírhatom az új szerződésemet egy másik klubhoz.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete pontosan az ilyen jellegű ügyek miatt fordult levelével a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

„Morálisan elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben a bundaügyek okán rengeteg labdarúgó játékjogát felfüggesztették, holott jogerős ítélet ellenük nem született, ugyanakkor egy klub, esetünkben az Újpest FC – minden következmény nélkül – megtehette Szélesi Zoltánnal, hogy a jövő nyárig élő szerződéséből kiforgassák!” – írja a HLSZ közleménye.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik