NB I

Azonnali választ vár a HLSZ

Szélesi Zoltán, valamint a bundagyanús játékosok helyzetét nyugtalanítónak tartják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete fokozott figyelemmel kíséri a labdarúgók életét alapvetően meghatározó eseményeket. A licencátruházási és a bundagyanúval kapcsolatos ügyekben továbbra is válaszokat várnak a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. Mivel eddig nem kaptak tájékoztatást, így hétfőn újabb levelet postáztak az MLSZ főtitkára részére.

– Az Újpesten történt licencátadás után Szélesi Zoltán különös történetéről számolt be a sajtó. Beszéltem a játékossal és ez alapján nyugtalanítónak tűnik a helyzete, hiszen az új kft-be nem vették át, a klub nem írta alá az új szerződését. A klub tulajdonosa hiába nyilatkozott róla, hogy egy jelentős összeget elhelyezett a régi kft. számláján, ez önmagában kevés információ ahhoz, hogy biztosan tudjuk, Szélesi Zoltán, vagy bármelyik másik labdarúgó megkapja-e a jogos követelését? – mondta a szervezet honlapján Dr. Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára.

– Szervezetünk nem kíván a sporttörvény módosítása útján lehetővé tett idény közbeni licencátruházás egyéb aspektusaival foglalkozni, bennünket ez csak a játékosok érdekvédelme témakörében érdekel. Levelünkben választ várunk az MLSZ-től, hogy a licencátruházás engedélyezésére morálisan megnyugtató és vállalható formában került-e sor, továbbá biztosítottnak látják-e a régi kft. vonatkozásában a most, vagy a későbbiekben jelentkező munkaügyi jellegű peres igények kiegyenlítésének anyagi fedezetét?

A HLSZ levelében a bundagyanúba került játékosokkal kapcsolatban szintén állásfoglalást vár az MLSZ-től. Mint ismeretes, a szövetség több labdarúgó játékjogát felfüggesztette olyan ügyekben, ahol még nem született jogerős ítélet. Vajon morálisan elfogadhatónak tartják-e, hogy bíróság által el nem ítélt játékosokat megfosszanak munkájuktól?

Mint írják, kérdéseikre azonnali és teljes körű tájékoztatást várnak.

Olvasói sztorik