NB I

Megengedhetetlen gyakorlat

A játékos-szakszervezet felemelte a szavát az újpesti Szélesi Zoltán és a pécsi Koller Krisztián esete kapcsán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete az utóbbi napokban többször is szót emelt bizonyos játékosokkal kapcsolatban, akiket diszkriminálnak saját klubjukban. A szerdai felháborodott hangvételű közlemény az újpesti Szélesi Zoltán és a pécsi Koller Krisztián közelmúltbeli esete nyomán született meg.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete megengedhetetlennek tartja azt a gyakorlatot, amit több élvonalbeli klub is megenged magának a munkavállalóival szemben. A jelek szerint nem egyedi eset Szélesi Zoltán ismertté vált újpesti kálváriája, a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a PMFC háza táján szintén büntető szankcióval sújtják a szerződését meghosszabbítani nem szándékozó Koller Krisztiánt.

A pecsiujsag.hu internetes portálon megjelent keddi hír szerint a csapat házi gólkirály-jelöltje a klub bizonytalan helyzete miatt nem kívánja meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését. Ezért Koller Krisztiánt büntetésből kizárták a csapat öltözőjéből és a napi munkavégzések alkalmával a vendégöltözőbe száműzve kell átöltöznie. Ezen felül minden játékost 150 ezer forintra büntettek, mert múlt héten az elmaradt fizetésekre való figyelemfelhívás céljából egyéni edzésmunkát végeztek egy tréningen.

Nyugtalanítónak tartjuk, hogy hivatalos és nem hivatalos forrásokból rendszeresen értesülünk túlkapásokról. A klubok szerződésbe foglalt kötelezettségeiket rendszeresen felrúgják, a fizetéseket számos esetben hónapokig visszatartják, miközben nyilvánvaló erőfölényükkel visszaélve meg nem engedett módon megtorolják a vélt sérelmeiket, holott például a kontraktust nem hosszabbító labdarúgók semmiféle szerződésszegést nem követnek el.

A klubok ilyen jellegű túlkapásai eddig ismeretlen kategóriát képeznek, nem beszélve a labdarúgásunk tekintélyét aláásó jelenség morális vetületéről, ami egyszerűen minősíthetetlen. A HLSZ most és a jövőben is a rendelkezésre álló eszközök teljes tárházával mindent elkövet a labdarúgók jogait semmibe vevő visszásságok felszámolása érdekében!

Olvasói sztorik