NB I

„Senkinek nem kívánom ezt”

Szélesi Zoltán az elmúlt négy és fél hónapban napi nyolc órát töltött a Szusza Ferenc Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Távozott az Újpest csapatától a 31 éves francia középpályás, Gregory Christ, aki az előző bajnoki évadban alapembernek számított, de ősszel már nem számítottak a szolgálataira. A légiós modern kori száműzetésben volt: külön készült a többiektől, mégis minden héten hat napot ott kellett töltenie a Megyeri úton.

Hasonló helyzetben van Szélesi Zoltán is. Az újpestiek saját nevelésű hátvédje fél éve nem léphetett pályára a csapatban. A Rangadó.hu megkeresésére az egykori 27-szeres válogatott futballista vázolta, hogyan éli meg a jelenlegi helyzetet.

– Nem tudom, hogy érinthet-e engem is ez a dolog, mert jelen pillanatban a szabadságomat töltöm. Én is az internetről értesültem róla, hogy Greg szerződést bontott. Néhány napig még pihenek a családdal, utána visszamegyek, és majd meglátjuk hogyan tovább – kezdte a beszélgetést Szélesi Zoltán.

Újpesten az utóbbi években több megkérdőjelezhető döntést is hozott a vezetés, főleg olyan labdarúgókkal kapcsolatban, akiknek erős újpesti kötődésük volt.

– Napi nyolc órát töltöttem el a pályán, reggel kilenctől délután ötig. Délelőtt edzés, majd fürdés. Egy óra ebédszünet, majd csendes pihenő. Végül délutáni edzés, fürdés, majd a szennyest a mosodába, és öt órakor kijelentkezés a portán – vázolta napirendjét a rutinos védő.

Nebojsa Vignjevics kinevezésével a lila-fehérek új edzőt kaptak, de a Németországot, Franciaországot, Görögországot és Hollandiát is megjárt játékos nem táplál hiú reményeket a visszatérésével kapcsolatban.

– Az új edző már itt van egy jó ideje, de mégsem állt be változás. Az elnök úr nem határozott úgy, hogy visszatérhetek az első csapat keretébe, úgyhogy hiába az új edző, ez az állapot a felső vezetés utasítása miatt van így.

A saját nevelésű játékos szerződése 2015. június 30-ig szól. Nem zárja ki a maradást, de az elmúlt fél év mély nyomokat hagyott benne.

– Ha a mostani helyzet visszaváltozna olyanra, mint egy évvel ezelőtt volt, akkor valószínűleg maradnék, de nem biztos, mert az elmúlt fél évet nem sok embernek kívánom. Pláne nem olyan újpesti előélettel, mint ami nekem van.

A tavaszi szezon kezdetéig még van ideje csapatot találni a lila-fehérek védőjének és komoly lemaradással sem kellene számolnia, mert az erőállapota kitűnő.

– Régen nem játszottam, úgy is mondhatnám, hogy most edzőtáborban voltam négy és fél hónapot, ahol napi két edzéssel töltöttem az időmet. Az erőállapotom nagyon jó, bár mivel csak néhány emberrel edzettem huzamosan, így ez nem mondható ideális felkészülésnek, de szerintem ezt két-három hét alatt kompenzálni lehet egy csapatmunkával, és akkor újra felvenném a ritmust – zárta a beszélgetést Szélesi Zoltán, aki hozzátette, konkrét érdeklődők még nincsenek vele kapcsolatban.

Olvasói sztorik