Hírek

Válogatott játékosok vizsgáztak

Tizenegy volt és jelenlegi válogatott labdarúgó zárta le több mint egy éve tartó edzői tanulmányait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ Edzőképző Központja tavaly csatlakozott az UEFA egyik speciális edzőképző programjához, amelynek keretében még aktív, vagy a közelmúltban visszavonult válogatott játékosok kaptak lehetőséget arra, hogy egy több mint egy évig tartó speciális tanfolyamon, egyszerre szerezzenek B- és A-licences képesítést.

A múlt év őszén elindult, és kedden véget ért tanfolyam a hét elején kétnapos vizsgával zárult, amelyen a 11 résztvevő számot adott elméleti és gyakorlati felkészültségéből. A tanfolyamra történő felvétel egyik feltétele volt, hogy a jelentkezők legalább hússzoros válogatottak legyenek. A közelmúltban visszavonult focisták mellett több olyan labdarúgó is kihasználta a lehetőséget, aki még nem fejezte be játékos-pályafutását, de a későbbiekben szeretné hasznosítani a megszerzett tudást.

A kétnapos vizsgán elméleti tesztet töltöttek ki a hallgatók, majd gyakorlati vizsgafeladatként edzésbemutatót tartottak meghívott akadémiai csapatoknak. A vizsga része volt az is, hogy résztvevőnek az elmúlt hónapok során meg kellett látogatniuk egy-egy akadémiát, majd dolgozat formájában számoltak be az adott utánpótlásműhely képzési modelljéről. Ezen kívül egy másik záródolgozatot is be kellett adniuk, amelyben saját pályafutásuk tapasztalatai alapján mutattak be egy meghatározott témát.

A gyakorlati vizsgákat az Edzőképző Központ instruktorai mellett Michel Sablon, a belga szövetség korábbi technikai igazgatója, az UEFA edzőképzéssel foglalkozó bizottsága, a Jira Panel tagja értékelte. Az MLSZ honlapján Michel Sablon elmondta: minden szempontból elégedett volt a vizsgán a látottakkal, a résztvevők kiváló felkészültségről adtak számot, és minden vizsgázón látszott, hogy elkötelezett az edzői szakma iránt.

Szalai László, az MLSZ Edzőképző Központjának vezetője a vizsgák végén úgy fogalmazott: a frissen végző kollégáknak rutint, tapasztalatot kell szerezniük ahhoz, hogy kész edző váljon belőlük, de ezzel a kurzussal mindannyian jó úton indultak el.

A vizsgázó edzők névsora:

Fehér Csaba, Hajnal Tamás, Király Gábor, Kovács Zoltán, Lendvai Miklós, Limperger Zsolt, Lisztes Krisztián, Lőw Zsolt, Tököli Attila, Szabics Imre, Szélesi Zoltán

Olvasói sztorik