Hírek

Király Gábor edző lesz

A válogatott kapuson kívül többek között Lisztes, Szabics, Tököli és Szélesi is iskolapadba ült.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott kapusa neves labdarúgókkal együtt Budapesten végzi az edzői tanfolyamot. Klubja, a Bundesliga másodosztályában szereplő 1860 München támogatja Király Gábor tanulmányait, de mint fogalmaztak: kapusuk 37 évesen is kulcsember a csapatban.

Az A- és B-licenc megszerzésért Király mellett többek között Lisztes Krisztián, Lendvai Miklós, Lőw Zsolt, Szabics Imre, Tököli Attila, Szélesi Zoltán és Fehér Csaba is újra iskolapadba ült. Az összevont tanfolyamot már tavasszal elkezdte a csoport, és várhatóan még idén decemberben hivatalosan is edzői papírhoz jutnak.

A kurzus elméleti és gyakorlati részből tevődik össze, voltak már Felcsúton, és edzést tartottak a Puskás Akadémia utánpótlás-csapatainak, de például legutóbb a Testnevelési Egyetemen tartott elméleti oktatáson edzéselmélet, pedagógia és anatómia szerepelt a tanrendben. Király Gábor – akinek egy éve indult egyre népszerűbb Nemzetközi Kapusiskolája – élvezi minden percét a tanfolyamnak, mint hivatalos honlapján fogalmazott: a témák izgalmasak, testhezállóak, és a több évtizedes tapasztalataihoz most még több elméleti tudást tud kapcsolni.

A hét első három napját töltötte Budapesten a hálóőr, az 1860 München szerdán már várta vissza. A klubvezetőség egyébként támogatja Király Gábort az A-licenc megszerzésében, de mint fogalmaztak: a 37 éves kapus a csapat erőssége, egyelőre a pályán van szükség rá.

Király várhatóan decemberben vizsgázik majd, de hogy a papírját a jövőben mikor használja, azaz a profi labdarúgást az edzői szakma mikor váltja, az még kérdéses. Főleg úgy, hogy a Bild című német lap nemrég úgy írt a Münchenben hihetetlen népszerűségnek örvendő Királyról, mint világklasszis teljesítményt nyújtó kapusról – írja a kiralysportletesitmeny.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik