NB I

Kiegészítőemberként számítanak rá

Lantos Levente úgy látja, a sok kihagyott helyzet miatt nem tudtak nyerni az utóbbi időben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán a Videoton vendégeként lépett pályára a Pécs a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az 1-1-re végződő első meccs után ezt a találkozót 3-0-ra a székesfehérváriak nyerték, tehát ők jutottak a négy közé. A megfiatalított pécsi együttesben végig a pályán volt a rutint képviselő csapatkapitány, Lantos Levente, aki a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, megfelelően helytálltak, és a fiatal játékosok is felnőttek a feladathoz.

– Úgy gondolom, hogy tisztességesen helytálltunk ahhoz képest, milyen fiatal csapattal utaztunk Székesfehérvárra, és hogy ebben az összetételben még nem játszottunk együtt – kezdte Lantos Levente. – Az első félidőben teljesen a Videoton akarata érvényesült, bár olyan nagy helyzetei nem voltak. Nekünk is adódott gólszerzési lehetőségünk, de sajnos kimaradt. A második félidő elején egy szerkezetváltás volt nálunk, és jó húsz percig elég jól fel tudtunk nőni a feladathoz, egyenlő ellenfelei voltunk a Vidinek. Voltak nagy helyzeteink is, amiket sajnos nem tudtunk berúgni, a végén pedig két eladott labdából kaptunk két gólt, de igazából már nem számított, hiszen a továbbjutás már elment.

A PMFC ragyogóan kezdte a tavaszi szezont, de az utóbbi három tétmeccsén csak egy döntetlenre és két vereségre futotta.

– Azt látom, hogy nem rúgjuk be azokat a helyzeteket, amelyeket a tavasz elején ki tudtunk használni. Sajnos mostanában kimaradnak a helyzetek, a Kecskemét elleni, legutóbbi bajnokin is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de nem tudtuk berúgni őket. Én ebben látom annak az okát, hogy nem tudunk nyerni, és ezen kell javítanunk.

A 33 éves védő ebben az idényben mindössze két bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

– Márton Gábor a fiatal játékosokra épít, és el is mondta nekem, hogy kiegészítő szerepkörben számít rám, hogy segítsem a fiatalokat. Én próbálok minden tőlem telhetőt megtenni, és mindenben segíteni, amiben tudok.

A Pécs saját nevelésű, a felnőtt csapatban 16 éve futballozó játékosa elmondta, amikor nincs a pályán, akkor Szatmári Lóránd a csapatkapitány, de az öltözőben ketten-hárman próbálják segíteni a többieket.

– A meccseken Szatmári Lóri a csapatkapitány, hiszen ő játszik. Az öltözőben inkább két-három fős bizottság próbálja irányítani a csapatot, nem pedig csak egy ember. Az utóbbi időben sajnos elég sok probléma alakult ki, és ilyenkor a mi helyzetünk is nehéz. Bizonytalanságban kezdődött a január, de szerencsére jó közösség van Pécsen, és mindenki látta, hogy csak egy út van, ha játszunk tovább, és próbálunk minél jobb eredményt elérni – mondta végül Lantos Levente.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik