NB I

Hülyének nézik a PMFC játékosait

A hétfői fakultatív edzés megtette hatását, a labdarúgók többsége megkapta a pénzét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyon tele volt már a hócipőjük az utóbbi napokban, hetekben a PMFC játékosainak, ezért hétfő délelőtt a rendes edzést fakultatív tréninggé alakították át, ezzel hívva fel a klub vezetőségének figyelmét arra, hogy elegük van a fizetések csúszásából és az állandó ígérgetésből – írja a Dunántúli Napló.

A vezetőség úgy érzi, belefér a fizetések egy-két hónapos csúszása, és az sem baj, ha nem mindig váltják be az ígéreteket. Mint kiderült, a játékosok ezt nem így gondolják.

A PMFC-Matias hétfő délelőtt is a szokásos edzésre készült, aztán szokatlan tréning lett a foglalkozásból. Persze a játékosok felvették a munkát – ezt le kell szögezni, mert tartozások ide vagy oda, még a végén ők húzzák a rövidebbet a klubban szemben –, csak kicsit átalakult a program. Mondhatni, fakultatív jelleget öltött: a labda kergetése helyett a konditeremben izzadtak a fiúk.

Mindezt amolyan figyelemfelkeltő jelleggel tették. Információink szerint a játékosoknak nem is azzal van tele elsősorban a hócipőjük, hogy a klub rendszeresen tartozik nekik, csúsznak a kifizetések, nincsenek betartva a határidők, hanem leginkább az zavarja őket, hogy állandóan ígérgetnek nekik, aztán az ígéretekből rendszerint nem lesz semmi. Úgy érzik, hülyének nézik őket. Az egyik nap például nagy dérrel-dúrral bejelenti egy vezető, hogy elutalták a pénzüket (tehát múltidőben), másnap azonban hiába lesik a számlájukat, nem csipog a telefon, nem jön arra semmi. Amikor aztán a klubházban megkérdezik, mi történt, valami hirtelen jött technikai hibával indokolják a nemfizetést, majd jön az újabb időpont.

Na, ebből van már nagyon elegük a pécsi játékosoknak. Érthető, hiszen a pályán nyújtott teljesítményükre nem lehet panasz. De amúgy is: ami a szerződésben benne foglaltatik, ahhoz mindenkinek, vezetőnek, futballistának illik tartania magát.

– Az utolsó fillérig minden ki van fizetve, a prémiumokkal is naprakészek vagyunk. Magyarország azon nagyon kevés klubja közé tartozunk, amelynek egyetlen forint tartozása sincs a játékosok felé – nyilatkozta Feleki Attila ügyvezető, aki annyival árnyalta iménti kijelentését, hogy akik számláznak, még nem lettek kifizetve.

– Mindenki megkapott mindent. Csak az alkalmazottak, néhány utánpótlásedző fizetése csúszott tíz napot – mondta a klubvezető arra reagálva, hogy a legutóbbi sajtótájékoztatón szóba került az edzők pénztárcája, bankszámlája is.

– Minden anyagi kérdést az Alexandra cégcsoport intéz. Amilyen információt ott nekem adnak, én azzal jövök a klubházba, és azt adom tovább – fogalmazott Feleki Attila, aki hozzátette, hogy az NB I-es induláshoz szükséges licenc feltételeit teljesítették, így nem lehet akadálya annak, hogy a PMFC megkapja a zöld jelzést a következő szezonra.

Olvasói sztorik