NB I

„Nem gondolom, hogy kicsi lennék”

Gőcze Gergő úgy érzi, hogy nagyon sokat fejlődött mióta a PMFC-ben véd.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC remekül kezdte az NB I tavaszi szezonját. A pécsi csapat kezdésként 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a bajnoki címre törő Videoton ellen, majd idegenben verte 5-2-re a címvédő Győri ETO gárdáját.

Mindkét találkozón remek teljesítményt nyújtott a Pécs fiatal kapusa, Gőcze Gergő. A 23 éves játékos tavaly nyáron szerződött a Szombathelyi Haladásból a PMFC-be, és Dibusz Dénes távozásával hosszútávra megnyílhat előtte az út.

A Rangadó.hu megkeresésére Gőcze Gergő elmondta, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolt Dibusz Dénessel, de az Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésről is szót ejtett, ahol véleménye szerint a balszerencsén múlt a vereség.

– Minek köszönhető, hogy ilyen jól szerepel a Pécs?
– Amikor nyáron idejöttem, már akkor is érezhető volt, hogy jó társaság van itt kialakulóban. A gyenge kezdés ellenére a csapat egyre jobban összekovácsolódott. Nyilván mindenki tudja, hogy télen mi történt itt Pécsen, de ennek ellenére mi egy irányba mentünk, és ez még jobban összerázta a keretet. Ezt bizonyítja az első két tavaszi fordulóban elért eredmény is – kezdte Gőcze Gergő.

– Az Újpest elleni Magyar Kupa-negyeddöntőben viszont kikaptak. Mi volt a probléma?
– A keretünk nem túl bő, ezért ettől a fiatal társaságtól nem várható el, hogy az összes mérkőzésen ugyanolyan magas szinten futballozzon. Nekünk ezen a mérkőzésen semmi nem sikerült. Nulla-nullás állásnál voltak helyzeteink, majd elhibáztunk egy tizenegyest. Mellette elkerülhető gólokat kaptunk. Szerintem ez csak egy kisiklás volt. De hangsúlyozom, ez egy fiatal társaság, amely az út elején van, ezért mindenképpen pozitív, amit eddig mutattunk.

– Az őszi szezonban hét alkalommal volt kezdő a bajnokságban, míg Dibusz Dénes tíz meccsen kezdett. Most már egyértelműen ön az első számú kapus?
– Úgy érzem, hogy megkaptam a bizalmat. Azon vagyok, hogy éljek a lehetőséggel, és segítsem a csapatot. Nyilván a szakmai stáb dönti el, kit állít a kapuba, de azon leszek, hogy ezután is velem kezdődjön a csapat összeállítása.

– Amikor ön és Dibusz is a csapat tagjai voltak, érzete a nyomást? Hiszen egy kiváló kapus várta a lehetőséget a kispadon…
– Akkor is százszázalékosan készültem minden mérkőzésre, és most is így teszek. A nyomás eddig is megvolt. Aki beáll a kapuba, azon mindig van teher. Ezzel együtt kell élni. Dibusz Dénes a kispadon plusz motivációt jelentett, mert tudom, hogy mennyire jó kapus. Nagyon jóban is voltunk, és tudom, mennyi mindent tett le az asztalra. Ha magad mögött tudsz tartani egy ilyen embert, az csak motivál a jövőben is.

– Mit szól hozzá, hogy a Ferencvárosban egyből kezdőkapus lett?
– Amikor Dini eligazolt, gondoltam, hogy nem azért megy el, hogy a kispadon üljön. Jova Levente és Dibusz Dénes is jó képességű kapus. Dénesnek sikerült bekerülnie, aminek nagyon örülök. De ez a Ferencváros szakmai stábjának a dolga. Én minden esetre örülök, ha Dénesnek sikere lesz a Fradiban.

– Most már kijelenthető, hogy jó döntés volt nyáron Pécsre szerződnie?
– Én akkor is jó döntésnek tartottam, amikor idekerültem, és még Dini védett az elején. Sokat fejlődtem, és jó irányba húztuk egymást. Most, hogy így alakult, és Dénes távozásával megkaptam a lehetőséget, így egyértelműen jól döntöttem.

– Több nagydarab kapus is véd az NB I-ben, de mellettük nem tűnik olyan magasnak. Önt vagy az edzőket nem zavarta a kapusokhoz képest alacsony termete?
– Engem soha nem zavart semmiben. Száznyolcvanhat centi vagyok, nem gondolom, hogy kicsi lennék. Ha körülnézünk Nyugat-Európában – mondjuk Spanyolországban – akkor láthatjuk, hogy bőven vannak hasonló termetű kapusok.

– Az erős kezdés után milyen eredménnyel lenne elégedett a tavaszi szezon végén?
– Helyezésekbe nem szeretnék belemenni. Minél több meccset szeretnénk megnyerni. Minden találkozón ezzel a céllal futunk ki a pályára. Remélem, elkerülnek minket a sérülések és az eltiltások, mert nem olyan nagy a keretünk. Bízom benne, hogy a klubnál is rendeződik minden, és akkor ideális körülmények között minél előrébb végezhetünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik