NB I

Felszabadultan futballoztak

Ha Szatmári Lórándék pályára lépnek, kizárják a nehézségéket, egymásért és a klubért küzdenek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este a Győri ETO otthonában szerepelt a PMFC együttese az OTP Bank Liga 19. fordulójában. Az összecsapást nagy meglepetésre a pécsiek nyerték 5-2-re, amivel kettőt léptek előre a tabellán, és a hatodik helyet foglalják el.

A második pécsi találatot Szatmári Lóránd jegyezte, aki a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy célratörőbben és felszabadultabban játszottak, mint a győriek.

– Úgy gondolom, élvezetes meccset játszottunk, és ez az eredményen is látszódik – kezdte Szatmári Lóránd. – Talán többet volt a Győrnél a labda, de mi célratörőbben játszottunk, és jobban összepontosítottunk a befejezéseknél, a góljaink száma is ezt mutatja. Felszabadultan játszottunk, és élveztük a futballt. Nem nagyon rugdostuk el a labdákat, talán csak a vége felé, amikor kicsit beszorultunk, de még akkor is voltak kontralehetőségeink. Az első félidőben türelmetlenebbek voltunk, minden támadást egy ütemmel tovább akartunk vinni, nem tartottuk eleget a labdát.

Mint ismert, a pécsi klub a tulajdonos emlékezetes decemberi bejelentés miatt anyagi gondokkal küszködik, ennek ellenére a csapat jól kezdte a tavaszt, hiszen az előző fordulóban a bajnokesélyes Videotontól rabolt pontot.

– Jobb csapatok ellen játszottunk, és talán ezért is jött ki jobban a lépés, de remélem, ez akkor sem fog megtörni, ha velünk azonos szintű csapatokkal játszunk. Ha valaki pályára lép, nem arra gondol, hogy nincs fizetés, hanem a meccsre koncentrál. Próbáljuk kizárni ezt teljesen, és egymásért, illetve a klubért küzdünk minden összecsapáson.

Szatmári Lóránd a magyar válogatott összetartásaira rendre meghívót kapott Pintér Attila szövetségi kapitánytól, de a finnek ellen nem lépett pályára. A támadó középpályás úgy érzi, túlzottan védekező felfogásban játszott a csapat múlt szerdán.

– A szövetségi kapitány szerette volna viszontlátni azokat a dolgokat, amelyeket az összetartásokon gyakoroltunk. Nem tudom, mennyit kapott vissza ezekből, úgy éreztem, hogy egy kicsit védekező focit játszottunk. Nem tudom, a kapitány ezt kérte-e, de biztos fog még alakulni a csapat játéka.

A pécsiek szerdán az Újpest együttesét fogadják a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján. A pécsiek meglepően jól, a fővárosi lila-fehérek visszafogottan kezdték a tavaszt.

– Egy kupapárharc mindig más, hiszen két meccsen dől el a továbbjutás. Szeretnénk továbblépni, és addig menetelni, amíg lehet. Talán annyi a nehézség számunkra, hogy nagyon rövid a keretünk, de biztos vagyok benne, hogy mindenki megtesz mindent annak érdekében, hogy továbbjussunk, és jól szerepeljünk a kupában is. Az Újpest eredményessége nagyban függhet attól, hogyan tudnak beilleszkedni az új játékosaik. Hiába vannak remek labdarúgóik, ha a pályán és az öltözőben nincs meg a kellő összhang. Majd a pályán kiderül, hogy mire leszünk képesek ellenük – mondta végül Szatmári Lóránd.

Olvasói sztorik