NB I

A pécsi Perics mesterhármast lőtt

A PMFC 3-1-re győzött a Paks otthonában a nyolcaddöntő visszavágóján.
Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágó
MVM Paks – Pécsi MFC-Matias 1-3 (1-0)
Paks. Játékvezető: Berger
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Kovács G., Fiola, Báló – Szekszárdi – Bori, Nagy O. (Szabó J., 62.), Kiss T. (Nagy R., 70.), Lázok – Tököli (Bor, 70.). Edző: Csertői Aurél
Pécs: Helesfay – Fodor (Bailo, a szünetben), Lantos, Balogh B., Mohl (Horváth A., a szünetben) – Turi T., Zsdrál – Beke, Perics (Gajág, 82.), Rácz – Pölöskey. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Lázok (6.), illetve Perics (59., 66., 67. – az elsőt tizenegyesből)
Kiállítva: Báló (58.)
Továbbjutott: Pécs (4-2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A paksiak nem a stadionban, hanem az ASE-pályán rendezték a Pécs elleni visszavágót, amely összesítésben 1-1-ről indult.

A hatodik percben Bori Gábor hosszú indítása Lázok Jánost találta meg a tizenhatos sarkánál, ő pedig a kilépő kapus lába alatt a hálóba lőtt (1-0). A huszadik percben Mohl ívelt a kapu elé, a nagy tömörülésben Molnár Péter kapus rosszul ért bele a labdába, így Beke tudott kapura fejelni, de Kiss Tamás a gólvonalról fejjel felszabadított. A 26′. percben egy lefordulás után Nagy Olivér került helyzetbe, lövését azonban Helesfay védte. Válaszként Beke lőtt kapura, de Molnár Péter rajta volt.

A 31. percben Lantos mélységi indítását futotta be Mohl, a tizenhatoshoz érve egy szép megkerülős csellel betört, de a védője az utolsó pillanatokban kipiszkálta a lába elől a labdát, ami kalandos úton Molnár Péter elé pattant. Legjobban a kapust lepte meg a labda, de végül korrigálta a hibáját. A 37. percben Perics fejesét bravúrral védte a paksi kapus. A szünet előtt Tököli Attila került már-már kihagyhatatlan gólhelyzetbe, de miután kicselezte Helesfayt, csúnyán a kapu fölé rúgta a labdát.

A fordulás után Lázok robogott végig a jobb oldalon, az alapvonal közeléből átívelt a másik oldalon érkező Nagy Olivér elé, aki csak az oldalhálót találta el. A 49. percben Bori Gábor kapura tartó lövését Helesfay vetődve védte. Az 58. percben Báló visszarántotta Pericset, ezért piros lap és tizenegyes járt. A sértett a hálóba lőtt, így egyenlített a Pécs (1-1).

A 66. percben egy eladott labdát Bailo középre passzolt, ahol Perics fordulásból a kapuba lőtt (1-2). Miondössze egy perc elteltével Perics egy kapu előtti kavarodást kihasználva szerezte harmadik gólját (1-3). A folytatásban már nem alakult ki számottevő gólhelyzet, így elmondhatjuk, hogy a kiállítás döntötte el a találkozót és a továbbjutást.

Olvasói sztorik