NB I

„Úgy néz ki, jó úton járok…”

A PMFC támadója, Pölöskey Péter a téli mellőzés után kiharcolta a helyét a kezdőcsapatban, és ezt Győrben egy emlékezetes góllal hálálta meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC szombat este idegenben verte 5-2-re a Győri ETO gárdáját. A végeredményre mindenki felkapta a fejét, mivel a bajnokcsapat nem szokott öt gólt kapni, pláne nem hazai pályán. Ami ennél is meglepőbb, hogy az öt gólt azok a pécsiek rúgták, akik Matyi Dezső tulajdonos emlékezetes decemberi bejelentése óta koránt sincsenek irigylésre méltó helyzetben.

Az utóbbi években tendencia, hogy az anyagi gondokkal küszködő csapatok – nem meglepő módon – elindulnak lefelé a tabellán. Ennek ellenére a PMFC négy pontot szerzett két meccsen a tavalyi bajnok, és az ezüstérmes ellen. A Rangadó.hu megkeresésére a pécsiek együttes csatára, a Győr ellen gólt szerző és gólpasszt adó Pölöskey Péter elmondta, hogy a klubnál már senki nem gondol a kiesésre.

– A forduló legnagyobb meglepetésével szolgáltak Győrben. Hogy értékeli a győzelmet?
– Igazi csapatmunka volt, ahol minden játékos kiadta magából a maximumot – kezdte Pölöskey Péter. – Sikerült felőrülnünk a Győrt, bár hozzá kell tenni, hogy kettő-kettes állásnál Koller Krisztián nagyon fontos gólt szerzett. Szerencsére utána rá tudtunk tenni még egy lapáttal, és sikerült eldöntenünk a mérkőzést.

– Az első tíz percben lőtt egy gólt és adott egy gólpasszt is…
– Úgy éreztem, hogy jól ment a játék. A mester is azt kéri, hogy a próbáljak minél többet részt venni a csapatjátékban. Fontos, hogy ne csak gólokat lőjek, hanem a labdákat megtartsam, vagy adott esetben gólpasszt is adjak. Remélem, hogy a Győr elleni teljesítményem után sikerült bizonyítanom, és még többször fogok helyet kapni a kezdőben.

– Az első két tavaszi fordulóban két bajnokesélyes csapattal játszottak, és nagyon jó eredményt értek el. Jól sikerült a téli felkészülés?
– A felkészülésünk nem volt zökkenőmentes, ezért is nagy eredmény, amit az első két tavaszi fordulóban elértünk. Ezen kívül a Ligakupában is továbbjutottunk a Paks ellen, amiről szintén nem szabad elfeledkezni. Jó lenne, ha az Újpest elleni Magyar Kupa-negyeddöntőre is megmaradna a jó formánk. Télen elég nagy volt a kétségbeesés, de most úgy tűnik, kiegyenesedik a klub. Kezd alakulni a helyzet. Reméljük, minden rendeződik Pécsen, és folytatni tudjuk ezt a jó szereplést.

– Télen közölték, hogy nem tartanak igényt önre, de kényszerből maradnia kellett, mert az átigazolási szabályok szerint már nem játszhat más csapatban. Hogy sikerült mégis kiharcolnia a helyét?
– Amikor visszakerültem a keretbe, mindent megtettem, hogy elnyerjem az edzők bizalmát. Úgy néz ki, jó úton járok, ezért a jövőben is dolgozom tovább, hogy ezentúl is megkapjam a játéklehetőséget.

– A téli események tükrében senki nem várt ilyen jó rajtot a Pécstől. Megjött a csapat étvágya?

– Amikor idekerültem, az ötödik fordulóig nem volt győztes meccse a Pécsnek. Ahhoz képest most remek helyen áll a csapat. Az biztos, hogy a kiesésről már nem kell beszélnünk, főleg, ha továbbra is így játszunk. Nyilván nem ugyanazok a céljaink, mint a Videotonnak, a Fradinak vagy a Diósgyőrnek, de mégsem vagyunk messze ezektől a csapatoktól. Szerintem az a legjobb, ha mindig csak a következő feladatra koncentrálunk. Most az Újpest ellen kell kivívnunk a továbbjutást a Magyar Kupában, ehhez jó eredményt kéne elérnünk szerdán, az első hazai mérkőzésen.

– Az elmúlt két bajnoki fordulót elnézve inkább a PMFC a szerdai kupatalálkozó esélyese…
– Jósolgatásba, vagy esélylatolgatásba nem szeretnénk belemenni. Eddig is a kemény munkának köszönhettük a jó eredményeket. Az Újpest jó nevekből áll, és vannak kiváló játékosaik, ezért bármi előfordulhat. Szerintem nagyon szoros mérkőzés lesz, izgalmas kupafordulónak nézünk elébe.

Olvasói sztorik