NB I

A Pécs is a legjobb nyolc között

A PMFC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Pécsi MFC-Matias – Bp. Honvéd 1-0 (0-0)
Pécs, 800 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Pécs: Gőcze – Uzoma, Balogh B., Romics, Fodor F. – Nagy J. (Mákvárt, a szünetben), Koller, Fröhlich (Wittrédi, 61.), Mohl, Szatmári – Grumics. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Lovrics, Baráth – Job, Holender, Mancini (Kozma, 76.), Diarra, Lőrinczy – Vernes (Prosser, 42.).Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Grumics (87.)
Továbbjutott: Pécs (2-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első meccsen 1-1-s döntetlen született Kispesten, így a visszavágót a pécsi alakulat várhatta kedvezőbb pozícióból.

A második percben bekezdett a Honvéd: Holender kapott egy kiugratást, majd eltolta a kifutó Gőcze Gergő mellett, de a fiatal támadó nem érte el a labdát a csel után, így kirúgással jöhetett a Pécs. A 14. percben Vernes Richárd távoli lövését fogta magabiztosan Gőcze. A 21. percben Vernes kapott egy indítást, lerázta Romicsot, de Gőcze jó ütemben mozdult ki, és rávetődött a labdára.

A 39. percben Vernes és Gőcze ütköztek, a Honvéd játékosa a földön maradt és ápolni kellett, majd három perc múlva le kellett cserélni. Az első félidő főleg mezőnyjátékot hozott, de a kispestiek aktívabbak voltak.

A második felvonás első fele sok pontatlansággal telt, komoly helyzet nem alakult ki. A 66. percben Kemenes Szabolcs is játékba avatkozott, amikor Mohl Dávid szabadrúgását húzta le. A 71. percben egy pécsi szöglet után Fodor Ferenc fejelt a kapu fölé.

A 87. percben eldőlt a továbbjutás: Grumics kapott egy kiugratást, elvitte a labdát Kemenes mellett, és a hálóba gurított (1-0). A 91. percben a Honvéd hosszabbításra menthette volna a mérkőzést, de Baráth középre tett labdáját Prosser mellé fejelte.

Alacsony színvonalú mérkőzésen végül kiharcolta a továbbjutást a Pécs, amely tehát ott lesz a Magyar Kupa tavaszi folytatásában a legjobb nyolc között.

– Alacsony színvonalú mérkőzés volt, rengeteg technikai hibával. Csak az egyik térfelet lehetett látni, a másik szinte teljesen ködbe veszett – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a Pécs egykori kiváló játékosa. – Az első félidőben talán kezdeményezőbb volt a Honvéd, és volt is néhány lehetősége. A másik kapu előtt nem alakult ki számottevő veszély. Nem volt elég tüzes a meccs, lagymatag volt a játék. A második felvonásban fejesekkel veszélyeztetett mindkét csapat, és a mezőnyben gyűrték egymást, sok labdaeladással. A végén láthattuk egy gyönyörű indítást Wittrédi Dávidtól, amiből Grumics szép gólt rúgott. Egy dolog érthetetlen számomra: miért álltak vissza a kispestiek a saját térfelükre, amikor kiesésre álltak?

Edzői értékelések

Lőrincz Emil, Pécs: – A mai mérkőzésnek két pozitívuma volt: nyertünk és nem kaptunk gólt. Lehet játszani így is, úgy is, de a továbbjutásért minden dicséret megilleti a játékosokat. Nehéz sorozatban vagyunk, vissza van még egy mérkőzés, amit remélem sikeresen abszolválunk. Akkor el lehet mondani, szenzációsan sikerült az ősz. A játékosokon ma az indiszponáltság látszott, rettentő fáradtak valójában, így remélem szombatra felpörgünk és megverjük a Paksot.

Marco Rossi, Honvéd: – Csak látni kellett a mérkőzést ahhoz, hogy kiderüljön ki is volt az esélyesebb. Annak ellenére, hogy az akadémistáinkkal álltunk ki, sokkal több lehetőségünk volt, mint a Pécsnek. A játékvezetőnek megint sikerült belenyúlni a találkozóba. Egy ellenünk elkövetett szabálytalanságot nem fújt be, abból a kontratámadásból szerezték a hazaiak a gólt. Figyelembe kell venni az első párharcot, ahol ugyancsak a játékvezető ajándékozta a vendégek találatát. Ebből a játékoskeretből többet én nem tudok kihozni. Ilyen minőségű kerettel nem lehet három fronton állva maradni. Minden sorozat fontos a klub számára, de ehhez több játékosra van szükségem. Nagy mennyiségű, minőségi játékosok nélkül kizárt dolog megnyerni bármit is. Az akadémistáktól pedig nem lehet elvárni, hogy azonnal megváltsák a világot.

(forrás: pmfc.hu)

Olvasói sztorik