NB I

Csak az érvényes gól hiányzott

Remek mérkőzést játszott a Pécs és a Kecskemét, de egyik csapat sem talált a hálóba.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Pécsi MFC-Matias – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-0
Pécs, 2000 néző. Játékvezető: Vad II
PMFC: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romics, Mohl – Horváth A. – Kővári (Rácz F., 89.), Márkvárt, Koller (Bailo, 77.), Szatmári – Wittrédi (Pölöskey, 61.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga R., Forró – Eninful, Vukaszovics – Gréczi, Szavics (Nagy P., 63.), N.Diaye (Szécsi M., 39.) – D. Pavicsevics (Balázs Zs., a szünetben). Edző: Bekő Balázs

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Középmezőnybeli csapatok találkoztak szombat délután a baranyai megyeszékhelyen, a pécsiek a dobogóra kerüléshez, a kecskemétiek a kieséshez vannak közelebb, de vélhetően a hazaiak éremszerzése és a vendégek búcsúja sem válik valósággá a bajnokság végén.

A kilencedik percben Szatmári Lóránd 18 méterről megeresztett lövését Polekszics szögletre védte. A folytatásban egy ideig nem alakultak ki lehetőségek, mert a hazaiak többször lesre futottak, az alföldiek viszont gyámoltalanná váltak, amikor a tizenhatos közelébe értek. Aztán a 25. percben Mohl passza után Wittrédi került ígéretes helyzetbe, de a kapu mellé lőtt. A 31. percben Wittrédi betört a tizenhatoson belülre, komoly helyzetbe kerülhetett volna, de a becsúszó Karan elsodorta előle a labdát.

Két perc múlva Koller remek labdával ugratta ki Szatmárit, aki egy csel után fenékbe rúgta Póti Krisztiánt. A pécsi offenzíva folytatódott, de egy lapos beadás után Koller magasan a kapu fölé bombázott. A 39. percben Szatmári beadását a kivetődő Polekszics felkapta Koller elől. A 43. percben Pavicsevics robogott a kapu felé, már a tizenhatoson belül járt, de Nagy József szerelni tudta.

A szünet után Szécsi Márk lövése zúgott el a keresztléc fölött. Ezután Balázs Zsolt lőtt közelről, éles szögből, de Gőcze védeni tudott. Támadásban maradt a KTE: Vukaszovics távoli bombája suhant el a kapufa mellett. Az 57. percben egy szöglet után Wittrédi veszélyeztetett, de Polekszics védett. A második félidőt meglepően támadó felfogásban kezdte a Kecskemét, amitől izgalmasabbá vált a játék.

A hetvenedik percben Kővári lőtt a kapu fölé. Hat perc elteltével Pölöskey lőtt nem sokkal a kapu mellé, mert beleért a labdába egy kecskeméti játékos. A szöglet után ismét Pölöskey lőtt, de ezúttal Karan blokkolt. Az újabb sarokrúgást követően Koller fejelt a hálóba, de a játékvezető a kapus támadása miatt érvénytelenítette a találatot. A kilencvenedik percben Gőcze rosszul ütötte ki a labdát, amely így Eninful elé került, de ő az üres kapu helyett hasba lőtte Romicsot.

A hajrá is hozott lehetőségeket, így összességében a vártnál lüktetőbb, eseménydúsabb, szórakoztatóbb meccset produkáltak a csapatok, egyedül az érvényes gól hiányzott, de bárcsak minden gól nélküli NB I-es meccs ilyen színvonalú lenne!

– Az első félidőben a Pécs nagyon jól játszott, simán eldönthette volna a meccset. A KTE az első félidőben bealudt, monoton volt a játéka, a szünet után viszont nagyon jól jött ki, vállalta a támadójátékot, ezért színvonalasabb lett a játék – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Pécs és a Kecskemét korábbi kiváló játékosa. – Sajnálom, hogy ilyen edzőpárosnál, mint Márton Gábor és Lőrincz Emil, ráadásul jó szereplés mellett ilyen kevesen voltak a lelátón. Ez a munka, amit végeznek, sokkal több szurkolót érdemelne minden mérkőzésen. A Pécs kezd hasonlítani a Garami József-féle csapatra, amikor a mester felkarolta a fiatalokat, és be merte tenni őket. Nem is játszanak megilletődötten. Márton Gáborral hosszú évekig együtt játszottam Izraelben, már akkoriban is védjegye volt a nyugodtság, a technikás, bátran cselező stílus. Nagyon jó, élvezetes mérkőzés volt.

Olvasói sztorik