NB I

A Pécs megtörte az MTK lendületét

Tovább tart a PMFC tavaszi bajnoki remeklése: ezúttal a fővárosi kék-fehérek ellen nyert 1-0-ra.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Pécsi MFC-Matias – MTK 1-0 (1-0)
Pécs, néző. Játékvezető: Szabó Zs.
PMFC: Gőcze – Nagy J., Fodor F., Romics, Beke – Horváth A. – Kővári (Városi, 79.), Márkvárt, Koller, Szatmári – Pölöskey P. (Wittrédi, 57.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór – Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. – Bese (Kelemen, a szünetben), Torghelle (Eppel, 74.), Ladányi (Vass P., 67.). Edző: Garami József
Gólszerző: Koller (45.)
Kiállítva: Rodenbücher (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pécsi Garami Józseffel a kispadon érkezett a PMFC otthonába az MTK. Ismét létrejött a testvérpárharc, hiszen a két együttes őszi meccsén győztes gólt szerző Pölöskey Péter az öccse, Pölöskei Zsolt ellen léphetett pályára, és a fővárosi kispadján ott ült édesapjuk, Pölöskei Péter. A hazaiaknál egyébként megannyi MTK-kötődésű játékos szerepelt.

Eleinte a vendégek voltak aktívabbak, jól tartották a labdát, a pécsiek pedig kontrákra játszottak. A kilencedik percben Kanta József üresen kapta a labdát, de beadását Ladányi nem találta el jól, és továbbpörgött a kapu előtt. A 15. percben az MTK szögletét Rodenbücher csúsztatta a kapufa mellé. Négy perccel később egy szép kontra végén Bese középre gurítása után Torghelle kerül kihagyhatatlan helyzetbe, de négy méterről az üres kapu fölé bombázta a labdát, méghozzá jó néhány méterrel.

A 22. percben egy középre passzolt labdát Vass Ádám szúrt rá 23 méterről, a labda kevéssel a kapu mellett hagyta el a játékteret. A folytatásban is adódtak kisebb lehetőségek, de a vezetőgólt csak a szünet előtt tudta megszerezni a házigazda. A 43. percben Pölöskey tört be a tizenhatoson belülre, majd Rodenbücher szorításában az arcához kapva a földre esett. A játékvezető nem fújt semmit, ám Gaál Gyöngyi alapvonali asszisztens jelzésére végül tizenegyest ítélt, és kiállította az MTK védőjét. A büntetőhöz Koller állt oda, és nagyon pimaszul, megpörgetve a labdát az elmozduló Hegedüs mellett a kapu középbe emelt. A jó öreg Panenka-módszerrel megszerezte szezonbeli 12. gólját (1-0).

A 48. percben Szatmári szögletét Márkvárt fejelte kapura, a gólvonal elől Nagy Tibor mentett, szintén fejjel. A 69. percben Szatmári gyönyörű passzáról centikkel maradt le Márkvárt. A 77. percben egy pécsi szöglet után Fodor Ferenc lőtt, de Hegedüs Lajos a gólvonalon megfogta. Az érkező Romics belerúgott a labdába és a kapusba, ezért szabadrúgással jöhettek a vendégek.

A 78. percben Márkvárt ziccerben vezethette a labdát Hegedüsre, de lövését a kapus hárítani tudta. Két perccel később egy hátrapasszolt labdánál az MTK védői elszámították magukat, Márkvárt megiramodott, csakhogy a kék-fehérek kapusa begyűjtötte előle a játékszert. A 83. percben Szatmári lövése elkerülte a kaput. A 85. percben Kanta szabadrúgása után Eppel fejelt fölé. A következő percben Koller kísérlete is fölé ment.

Bár a vendégeknek volt szükségük a gólra, mégis az ő kapujuk került nyomás alá a hajrában. Mivel több találat nem született, a remek tavaszi rajtot produkáló csapatok csatáját a házigazda PMFC nyerte.

– Kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első félidő. A vendégek a Pécs fölé kerekedtek labdabirtoklásban, volt egy nagy ziccerük, ami azonban nem ment be. A PMFC pontatlan volt a kontrajátékban, de a tizenegyes megváltoztatta a játék képét. Az emberelőnybe kerülő pécsiek visszahúzódtak, és amit nagyon tudnak, megszerzett labdákból kontrákat vezettek. Több gólt is szerezhettek volna, az MTK-nak viszont nem volt számottevő lehetősége – mondta a Rangadó.hu szakértője, Palaczki János, a PMSC egykori kiváló játékosa.

Olvasói sztorik