NB I

A Videoton is a négy között

A székesfehérváriak 3-0-ra győzték le a Pécset a Ligakupa-negyeddöntő visszavágóján.
Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Videoton FC – Pécsi MFC-Matias 3-0 (1-0)
Székesfehérvár. Játékvezető: Farkas Á.
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Mamadu – V. Gomes, Sándor Gy. (Caneira, 75.) – Paraiba (Haraszti, 65.), Kleinheisler (Nildo, 73.), Oliveira – Zé Luis. Edző: José Gomes
Pécs: Helesfay – Beke (Wittrédi, a szünetben), Erdős, Lantos, Gajág, Turi – Bailo, Zsdrál, James, Rácz (Városi V., a szünetben) – Perics (Gránicz, 73.). Edző: Lőrincz Emil
Gólszerzők: Juhász R. (22.), Haraszti (72.), Zé Luis (84.)
Továbbjutott: Videoton (4-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyetlen mérkőzés maradt szerdára a Ligakupa negyeddöntőjében: a Videoton a PMFC-t fogadta. Az első találkozón, Pécsett 1-1-es döntetlen született, így a hazaiak várták előnyösebb helyzetből a visszavágót.

Már az első percekben kapuja elé szorította a vendégeket a Videoton: előbb Vinícius fejese szállt éppen fölé, majd Oliveira lövésénél védett bravúrral Helesfay. A 12. percben ismét a pécsi kapus volt munkában, de Oliveira ezúttal sem tudott túljárni az eszén – derül ki a Videoton honlapjának tudósításából.

A 22. percben érett góllá a hazai fölény: Oliveira tekert középre, Juhász Roland érkezett, és egy jól helyezett fejessel meg is szerezte a vezetést (1-0). Nyolc perccel később ismét Oliveira próbálkozott, ám a csatát ezúttal is a kapus nyerte. A félidő hajrájában Juhász fejese találta telibe a lécet, így egygólos hazai vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A 49. percben Bailo okozott gondot a hazai védőknek, majd közeli lövése alig ment mellé. Az 56. percben Wittrédi vette célba a kaput szabadrúgásból, Calatayud nagyot védett. Magára talált a vendégcsapat: két perccel később ismét a fehérváriak kapusa mutatott be nagy bravúrt egy szöglet után, majd Zsdrál lőtt ziccerben mellé.

A 61. percben Kleinheisler tesztelte Helesfayt: távoli lövését ártalmatlanította a vendégek kapusa. A 72. percben eldőlni látszott a párharc: a csereként beállt Haraszti Zsolt sokkal pontosabban célzott távolról, és mintegy harminc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).

A hajrában Zé Luis fektette el egy szép csellel Helesfayt, és az üres kapuba helyezett (3-0). Még a Pécsnek is volt lehetősége a szépítésre az utolsó percekben, de újabb gól már nem esett.

A Videoton magabiztos, 3-0-s sikert aratott, így összesítésben 4-1-el jutott a legjobb négy közé a Ligakupában. Ellenfele a Debrecen lesz az elődöntőben.

– A két csapat összeállítása között minőségi különbség volt – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Palaczki János, a Pécs korábbi kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője. – A pécsieknél a fiatal, feltörekvő, saját nevelésű labdarúgók jutottak szóhoz, míg a Videoton azt az utat választotta, hogy ezúttal is az NB I-ben foglalkoztatott játékosaival áll fel. Ha a két keretet összegszerűsítjük, a piaci értéket vesszük figyelembe, akkor is nagy különbséget kapnánk. Nyilván látszott is a differencia a két csapat között: a pécsi fiatalok – főleg az első félidőben – megilletődötten játszottak, de a második játékrészben már bátrabb játékot mutattak, és a gólszerzésre is volt a lehetőségük. A Ligakupa erre jó, hogy minél több tehetséges játékosnak adjanak lehetőséget a csapatok. Az ilyen mérkőzéseken szokják a légkört, és ezzel együtt az önbizalmuk is nő.

Olvasói sztorik