NB I

Végrehajtás indul a PMFC ellen?

A pécsi klub 11 millió forinttal tartozik a korábbi vezetőedzőnek, Supka Attilának, de Matyi Dezső nem fizet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végrehajtás indulhat a PMFC ellen a Supka-ügy miatt: a klub 11 millió forinttal tartozik a tavaly januárban menesztett edzőnek, aki pert indított, jogerősen nyert, ám Matyi Dezső tulajdonos még mindig nem fizette ki. Az edző ügyvédje szerint a legutolsó fizetési határidő március 25-én lejárt, így kénytelenek voltak végrehajtást kérni a PMFC ellen – írja a Magyar Nemzet.

Dr. Bíró György ügyvéd, egyetemi tanár, Supka Attila jogi képviselője a Rangadó.hu számára is eljuttatta az üggyel kapcsolatos közleményét:

„A mai napon (IV. 3.) a nyomtatott és elektronikus sajtóban is megjelent több cikk, írás ügyfelemmel, Supka Attilával kapcsolatban. Ezekre az alábbi kiegészítéseket kívánom tenni.

Mint ismeretes, Supka Attilával egy rendkívül méltánytalan eljárás során a PMFC Sport Kft. egyoldalúan szerződést bontott. A klub tette ezt úgy, hogy Supka Attila szerződésszegő magatartását próbálta hangsúlyozni és éppen ezért egy mondvacsinált pert kezdeményezett ügyfelem ellen. A perben természetesen a volt edző viszontkeresetet érvényesített, ennek az eredménye a nem egészen pontosan ismertetett választott bírósági ítélet. Az eljárás részletes közvélemény elé tárásától most is eltekintenénk (tekintve, hogy a választott bírósági eljárás nem nyilvános), annyit azonban szeretnénk rögzíteni, hogy a felek szerződése szerint hat havi megbízási díj jár ügyfelemnek és ezt az ítélet tartalmazza.

Az ítélet világosan fogalmaz: a PMFC jogellenes és egyoldalú felmondása az oka annak, hogy a felek között a szerződés megszűnt. A most lezárult perben személyiségi jogi igényt nem is érvényesítettünk, annak ellenére, hogy a PMFC alaptalanul támadta Supka Attilát.

A határozat jogerőre emelkedése után póthatáridőt biztosítottunk a fizetésre a PMFC-nek, valamint jeleztük az MLSZ-nek is, hogy kísérjék figyelemmel az eseményeket, és amennyiben szükséges, tegyék meg az ilyenkor szokásos lépéseket, amelyeket a licencfeltételek biztosítása terén a szabályzat előír. Egyik oldalról sem kaptunk választ, még csak ígéreteket sem.

A végrehajtási eljárást próbáltuk elkerülni, azonban a PMFC nem fizető magatartása ezt nem tette lehetővé. Sportszerető emberként sajnálattal látom, a nem a helyzet magaslatán álló klubvezetés (ügyvezető, taggyűlés) megteheti, hogy mulaszt és ez sérti a játékosokat, a volt edzőt, nem utolsó sorban a szurkolókat, egyáltalán a közvéleményt. Egy magyar klub működése – nem az első eset – veszélybe kerül, úgy, hogy mindenki hibás, kivéve a szabályos működésért felelős személyeket. Lehet ugyanis körültekintően, teljesítményfüggően szerződni és meghatározott eredmény hiányában jogszerűen megszüntetni egy szerződéses folyamatot legyen az edző, játékos, ügyvezető. Bontó feltétel hiányában azonban határozott idejű munkaviszony vagy megbízásos jogviszony a lejárat előtt indokolás nélkül jogszerűen nem szüntethető meg.”

Miskolc, 2014. április 3.

Dr. Bíró György

ügyvéd

egyetemi tanár

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik