NB I

Mégis Supka marad a Pécs edzője!

Matyi Dezső tulajdonos bejelentette: 2015-ig a menesztett Supka Attila marad a PMFC vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Matyi Dezső, a PMFC klubtulajdonosa és Supka Attila edző közösen tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt. A tulajdonos közölte, Supka marad a csapat vezetőedzője, ám átalakítja a klub struktúráját. Új posztot hoznak létre, szakmai igazgató is lesz a csapatnál, aki a vezetőedző felett áll majd, segíti és felügyeli a tréner munkáját. Supka Attila a bejelentésre nem kívánt reagálni – írja a bama.hu.

A bejelentés azért meglepetés, mert a hét elején a PMFC-Matias szűkszavú közleményben bejelentette, hogy Matyi Dezső megegyezett a trénerrel, nem folytatják tovább a közös munkát, Supka Attila távozik. Ennek megfelelően a szerdai, 2-0-s pécsi győzelemmel zárult Paks elleni Ligakupa-mérkőzésen Lőrincz Emil másodedző irányította a csapatot.

Az MTI jelentése szerint Supka Attila és menedzsere, Kiss József nem fogadta el a pécsi labdarúgóklubnak a megbízási jogviszony felbontására tett ajánlatát, így a vezetőedző 2015. június 30-ig szóló szerződése továbbra is érvényben van. Minderről Matyi Dezső, az élvonalbeli klub tulajdonosa számolt be pénteki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a trénernek azt ajánlotta fel, hogy a neki járó összeget havonta, részletekben fizeti majd ki, ám mivel ő egyben szeretné megkapni a járandóságát, visszautasította azt.

A tulajdonos ezek után jelezte, hogy a kialakult helyzet miatt a vezetés úgy döntött, létrehozza a vezetőedző felett álló szakmai igazgatói posztot a csapatnál. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy ki tölti majd be az új szerepkört, ám Matyi Dezső szerint még a téli felkészülés kezdete előtt megoldódik a kérdés.

A sajtótájékoztatón Supka Attila is jelen volt, aki elmondta, hogy a kialakult helyzetet mind saját magára, mind Matyi Dezsőre nézve méltatlannak tartja, ám a helyzet megoldása a jogászokra vár. Elárulta, hogy már kapott egy értesítést, miszerint fel van mentve a munkavégzés alól az együttesnél, így nem is igazán érti, miért kellett megjelennie a tájékoztatón.

A klub kedden közölte, hogy közös megegyezéssel felbontja a tréner szerződését, miután a csapat 17 forduló után a 14. helyen áll az OTP Bank Ligában.

Olvasói sztorik